111216_phe_Mumbai__5Vanmiddag werd in de aula  van Bernrode symbolisch een bedrag van € 750,- overgedragen aan Lieve Steins Bisschop, als voorzitter van O.I. (Operatie Injectie) op de school, door Jan Burger, vertegenwoordiger van de Stichting Reünisten Bernrode.

Ongeveer 30 leerlingen van de school hadden geholpen met allerlei werkzaamheden, gedurende de reünie van 5 november jl.
Er waren toen ruim 1000 reünisten; dus er was nogal wat te doen die dag: koffie en thee inschenken, glazen opruimen, veel tappen, bonnenverkoop, etc.
Alle leerlingen hebben hiermee de genoemde € 750,- verdiend, en hebben dit in zijn geheel ten goede laten komen aan de medische projecten waar de O.I. zich voor inzet. Deze projecten vallen onder de Stichting Medisch Werk Mumbai die de voormalige huisartsen Trees en Carlo van de Bilt hebben opgezet. Ook deze laatsten waren bij de deze symbolische overhandiging aanwezig en spraken hun dank uit voor de inzet van de leerlingen t.b.v. de projecten van “hun” Stichting.

Operatie Injectie organiseert gedurende het hele schooljaar activiteiten om gelden voor de projecten in India in te zamelen.

Tekst: Jan Burger
Foto's: Piet van Helvoort