Erica_Terpstra_voorzijdeIn een besloten bijeenkomst werd er in Sportzaal “de Zaert” de Coöperatieve Ontmoeting gehouden door 650 leden van de Rabobank Bernheze Maasland. Vooraf werd er onder het genot van een speciale moccakoffie met room gesproken over koetjes en kalfjes. Vele Hadeejers en nog meer mensen van daarbuiten waren aanwezig voor een avondvullend programma. Allereerst werd iedereen verwelkomd door Piet Peters.
Jubilaris
Hij vertelde dat het een speciale avond werd die in het teken stond van de jubilerende Joep Kok en dat hij graag het woord gaf aan een “Grand dame” Erica Terpstra. Binnen korte tijd had Erica de zaal plat, of liever gezegd in een ware wave. Speciaal voor Joep wist ze met alle aanwezige een gigantische wave te produceren. “Zo dit vergeet je je leven niet meer”.
Zaallicht
Voordat Erica haar verhaal begon vroeg ze meer zaallicht zodat ze de mensen, waar het om gaat kan aankijken. Ze sprak over idealen, dromen en passie. Deze zijn nodig om het doel dat je in je leven voor ogen hebt, te kunnen bereiken. Zo was ze als voorzitter van de NOC*NSF aanwezig bij de Olympische Spelen alwaar ze de lange-afstand zwemmer Maarten van der Weijden prees om zijn doorzettingsvermogen, waardoor hij goud won op die afstand.
Topsport
Ze vergeleek daarom de Rabobank met topsport, als het moeilijk wordt een tandje bijzetten. Vertrouwen in het team. Trots zijn op alle projecten die worden gesponsord vooral de jeugdsporters.
Advies
Ook had ze een advies voor de aanwezigen. Als je 's morgens wakker wordt  om nog even te blijven liggen en tegen jezelf te zeggen: “Yes, wat zie ik er sterk uit”. Dat kun je gebruiken om je dromen uit te laten komen en je idealen te verwezenlijken. Idealen hoeven niet wereldomvattend te zijn en dromen doe je vandaag. En na nog wat leuke anekdotes besloot ze samen met de zaal met een dikke YES.
Coöperatieve Dividend
Door Piet Peters/Godert-Jan van Meijl werden de genomineerden per categorie toegelicht en de prijswinnaars bekend gemaakt. De Hadeejers die bij de gelukkigen hoorden waren: Het natuurtheater   “De Kersouwe” voor het opknappen van het bezoekersplein. Bernezorg, project Apest@@rtje Lindelaan, speciale computers die makkelijk te bedienen zijn voor ouderen. Sine-cura kreeg een aanmoedigingsprijs.
Slagwerkgroep
En na een dankwoord en een speciaal streekpakket voor Erica Terpstra werd de avond  daverend afgesloten door de slagwerkgroep van St. Servaes uit Dinther.  Tijdens de naborrel wist Erica onze verslaglegger nog te vertellen dat ze het een geweldige avond vond met een Bourgondisch tintje.

Verslag:  Ton Lunenburg
Foto’s:  Wim Roefs