Bert_Driessen_1_1600x1200Iedere zondag om 10.00 uur zingen ze de hoogmis, het mannenkoor van St. Servatius. Momenteel zijn ze met 18 leden met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar, die allen vele jaren zijn meegegroeid met het koor; de laatste wisselingen zijn van 20 jaar geleden. Een van die trouwe leden is Bert Driessen, 86 jaar. Bert_Driessen_1600x1200Muzikaal
Bert komt uit een muzikale familie,  vader was ook lid van het St Servatius mannenkoor, maar ook broer Ad, Rien, Henk, oom Harry, en een paar zussen kunnen prachtig  zingen.
Op aanraden van Pa Driessen moesten Bert en zijn broer Rien 15jr en 16 jr op zangles, en ‘slagen  voor het zangersexamen’ luidde de boodschap.
Dus vanaf 1941 zingt Bert al in het kerkkoor van Dinther. In 1950 trouwt hij en verhuist  samen met  zijn vrouw naar Marknesse, in de N.O. polder om te wonen en te werken. Ook daar wordt  hij lid van het kerkkoor en hij is er vele jaren ook actief geweest als voorzitter/secretaris.
Brabant
In 1970 verhuist het gezin naar Oijen. Bert zingt ook hier weer vele jaren in her kerkkoor en bekleedt diverse bestuurlijke functies van rk landbouworganisaties, totdat hij in 1985 terug komt naar Dinther.
Hij gaat weer verder waar hij ophield en zingt weer in het St. Servatiuskoor alsof hij nooit weg was. Maar is ook voorzitter van de KBO, zit in de cliëntenraad van het verzorgingshuis, schoolbestuur, noem maar op.
Deze functies leveren hem een Pauselijke onderscheiding op waar Bert twee jaar geleden zeer vereerd mee was. De ingelijste Pro Ecclesia et Pontifice laat hij trots zien.
De oude baas zal nog wel een tijdje doorgaan als zijn gezondheid dat toelaat.’’Het wordt wel moeilijker om de trap op te gaan maar  tot op heden heb ik  nog niet één keer verstek laten gaan’’aldus Bert Driessen.

Tekst: Wilma van Zoggel
Foto's: Piet van Helvoort