wapen_surinameHallo allemaal, het jaar zit er al weer bijna op, ik hoop dat je er wat leuks van gemaakt hebt. Ikke wel in ieder geval. Met de Kerst zijn we gaan fietsen, es ik ze nie verhuur kan ik dur net zo goed zelf op gon zitten. En nog flink nat geworre ook nog. Mun zwager Mari hitter un verkoudheidje on overgehouwe. Ikke nie, es ge zo lang es ikke dur dun ted door de regen hebt gefietst worde van zon tropisch regenbuike nie kouw of werm. De ist hier wal, werm. Heb vandaag nog mar wat aan het zwembad gelegen en m'n boek utgeleze. Doek thuis noit, leze, mar hier hek door mooi de ted vur. Tet zat. Ik ben ook al weze danse.

Vorige week donderdag. Des wel weer wennen. Het begint dan ook pas om elf ure sovus. En dan ben je om vier ure pas weer thuis. Die Surinamers kunne wel danse. En kort bij mekare. Mar ook salsa en zo. Ik heb dun Hezikse Salsa mar gedanst met Ruth, da ging ok goed.

Morgen heb ik Wim en Margo en de keinder en kleinkeinder uitgenodigd um mee te gon zwemme. Da zijn zwarten, neger mag je niet meer zeggen. Gon we lekker relaxen bij de River Club. Un bietje zwemme, lekker ete, en als die keinder zich vermaken dan vind ik het best. En in het weekend nieuwjaar vieren in de stad (Paramaribo). Ok wir danse en eten denk ik. Bij de Nationale Assemblee is het dan gratis eten en drinken. En muziek. Iedereen welkom, wel netjes kleren dragen. Ze zijn hier al twee weken vuurwerk aan het afsteken die gekke Surinamers.
Tang bun, tang lafoe

Groeten uit Paramaribo
" onze missionaris"