120107-RvH-Kerstboomverbranding-07Zoals elke jaar na Drie Koningen werd zaterdagavond weer de kerstboomverbranding gehouden door Jong Nederland. De hele middag konden de bomen al ingeleverd worden. Met aanhangwagentjes of gewoon achter in de auto brachten Hadeejers hun bomen naar industrieterrein Het Retsel.

Aldaar op een weiland werden de kerstbomen om 19 uur door de brandweer in vuur en vlam gezet.

Een heleboel bomen vonden hun eindbestemming op de brandstapel. Ondanks het vochtige weer brandden de bomen goed en werd het een steeds groter knapperend vuur. De brandweer hield het vuur goed onder controle en voorkwam dat de nabij staande bomen vlam vatten. Er stond een gure wind en af en toe regende het wat, maar dat weerhield de toeschouwers niet om naar de grote vlammenzee te komen kijken. 

Jong Nederland had het ook dit jaar weer leuk georganiseerd. Kinderen kregen voor elke kerstboom die ze inleverden een lootje waar prijsjes mee te verdienen waren, de winnaars werden aldaar bekend gemaakt. Ook werd er peperkoek rond gedeeld. En voor degenen die het nog niet warm genoegen hadden van het vuur, was er nog lekkere hete chocolademelk te krijgen. 

Foto’s: Ronald van Hastenberg
Tekst: Merlijn van der Wijst