180212-ssper-01De mini na- aap show van 2012 zit er weer op! Dit jaar deden ongeveer 15 acts mee met uiteenlopende optredens. Stichting Jeugd Carnaval had de show goed verzorgd met als presentatrices zusjes Ruth en Marieke van der Pol en inclusief DJ, jury en de geluidsmeter. Uitslag: iedereen was natuurlijk de winnaar!

Het ene groepje bestond uit een meidengroep, een andere weer uit jongens en meiden bij elkaar. Het feestelijke evenement heeft dit jaar weer plaatsgevonden in sportzaal De Zaert waar iedereen zich na de jeugdoptocht verzamelde voor de mini na- aap show. Van Black Eyed Peas tot Annie de musical, van Grease tot Usher en weer tot K3. Ieder groepje werd vol lof toegesproken door de jury (Henry van Zutphen, AnneMarie Dangé en Peter Smits) en de geluidsmeter liet zien dat er genoeg fans aanwezig waren. Het enthousiasme spatte uit de zaal na elk optreden en alle ouders waren bijna nog enthousiaster dan de kinderen. De kinderen keken vol belangstelling naar de optredens waarbij de een  op de stoel stond te dansen en de ander lekker rustig bleef genieten.


De presentatie was dit jaar in goede handen bij de zusjes van der Pol. Zij stelden elk groepje zorgvuldig voor, waarna zij door poort begeleid werden om zich vervolgens om te kleden. Op een feestelijke manier werd de show gepresenteerd en de uitslag was als volgt (natuurlijk had niet iedereen gewonnen):


De aanmoedigingsprijs is door de act Monsif Aliyak met “Rap van het Jaar” gewonnen. De drie beste acts van 2012; 
(3) Annie de musical, Het is een zwaar bestaan, (2) Usher, DJ got us fallen in love en de eerste prijs werd gewonnen door Junior Songfestival, Jungle Beat! Deze winnaars mochten hun optreden nog een keer opvoeren waarmee de mini na- aap show tot een einde kwam. Na deze uitslag werden de prijzen van de jeugdoptocht bekend gemaakt en overhandigd door Prins Wilson D’n Urste, jeugdprins Jelle en jeugdprinses Sylvia:

De derde prijs ging naar Patatje Oorlog. De tweede prijs won het Wilde Westen van HaDee en de winnaar van de jeugdoptocht 2012 zijn de Tuinders!