12-02-18_TonLun_Carnavalsmis_31Traditiegetrouw wordt in HDL de carnaval begonnen met een H. Mis welke werd voorgegaan door Pastoor Joost Jansen. Onder muzikale begeleiding werd Prins Wilson den 1ste en zijn gevolg binnengehaald door de Kornuiten. Samen met de Jeugdprins en prinses namen ze vooraan in een bomvolle kerk hun zetels in.
Ben van Asperen opende deze H. Mis met woorden zoals uitbundigheid, welke onlosmakelijk met carnaval verbonden is. Ook het motto van dit jaar “HDL gû wild” werd betrokken met dit feest voor jong en oud, rijk of arm. Uitbundig was ook de titel van het lied dat René Habraken met veel enthousiasme ten gehore bracht.
Muzikale noten
Hierna verwelkomde pastoor Jansen eenieder en ging hij voor in gebed. Waarna Len van Houtum de 1ste lezing voor zijn rekening nam. Het geheel werd mooi afgewisseld met gezang van popkoor IDDUS, met muzikale begeleiding van Rico van Hooren en Henk Habraken.
Ook in de feestpreek maakte de pastoor gebruik van noten en fruit, waarmee hij zijn woorden “HDL gû wild” kracht bij zette, hij haalde letterlijk alles uit de kast. Aan het einde van zijn preek gaf hij de geleende appel en bananen terug aan de eigenaren.
Communie
Pastoor Jansen en de jeugdraad van Elf maakten samen de tafel gereed, waarna Prins Wilson den 1ste en jeugdprins en -prinses Jelle v.d. Zanden en Sylvia Vermeulen werden uitgenodigd om te communie te gaan.

Verrassing
Aan het einde van deze viering had popkoor IDDUS nog een prachtlied als verrassing voor de Prins in petto. Zo ook Ben van Asperen die het verwijt had gekregen hij vorig jaar niet alle medewerkers had gehuldigd voor hun medewerking aan alle 22 carnavalsmissen. Deze kon hij nu wel huldigen, omdat het dit jaar voor hen de 22ste carnavalsmis was, omdat zij er bij de allereerste carnavalsmis nog niet bij waren. Hij bedankte alle medewerkers en in het bijzonder Ferdy Verhoeven en René Habrakendie zich al 22 jaar voor de liturgiecommissie hebben ingezet.

Snevelbokkenland
Na de zegen en de wegzending door pastoor Joost Jansen werd als afsluiting uit volle borst het snevelbokkenlied gezongen door jong en oud.

Alaaf, Ton Lunenburg (tekst en foto's)

{youtube}8UsSpnnTKkg{/youtube}