120221-phe-Boerenbruiloft__40Ad van Johannes Habraken en Mia van Petrus Timmers zijn vanmiddag in de onecht verbonden. Voorafgegaan door blaaskapel 't Kumt wel werden ze opgehaald met een koets en samen met hun zes kleinkinderen maakten ze een rondje rondom BerneZorg. Ze werden welkom geheten door Hans van de Wiel.


Koffietafel

Ze kregen een koffietafel aangeboden met snert, roggebrood met zult, krentenbrood en een brandewijntje. Samen met de tachtig genodigden lieten zij zich alles goed smaken. Begeleid door 't Kumt wel liepen ze naar de tuinzaal, waar veel bewoners al vol spanning zaten te wachten.

Bezwaren
De familie van de bruid opperde nogal wat bezwaren tegen het voorgenomen huwelijk, maar bruid en bruidegom en ook de getuigen konden alle bezwaren weerleggen. Hetzelfde gold voor de bezwaren van de KBO en de parochie St. Servatius.

Huwelijksvoltrekking
Fons Otjens voltrok de huwelijksceremonie en gaf nog wat achtergrondinformatie over het bruidspaar.
Mia komt uit Uden, Ad uit Schijndel (de Laverdonk viel vroeger onder Schijndel). Ze wonen aan de Laverdonk in Dinther. Hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.
Ze fietsen, gymmen, wandelen en tuinieren graag. Feesten en carnavallen zit ook in hun bloed. Mia is creatief en knutselt graag.
Ad zingt, biljart, is bestuurslid bij de KBO en helpt bij het GOK ( groot onderhoud kerk ). Samen doen ze ook nog veel vrijwilligerswerk bij BerneZorg. Mia houdt het creatief magazijn op orde, begeleidt het sjoelen, versiert mee, helpt grote activiteiten en wandelt met de bewoners.
Ad wandelt met bewoners, versiert mee, helpt indien nodig bij het UITbureau, helpt tijdens grote activiteiten.

Receptie
De receptie werd opgeluisterd door Prins Wilson en zijn gevolg.
Heel veel mensen hebben volop genoten van deze feestelijke boerenbruiloft.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort