120222-lvdv-opruimen_01Na een mooi feestje is het opruimen nooit zo heel erg. Prins Wilson en Adjudant Hans, samen met de Raad van Elf, kersverse voorzitter Marjo Lucker en nog een aantal andere getrouwen van de Stichting Carnaval HDL waren vanochtend druk doende om de Snevelbokkenstal weer te ontkleden tot sporthal de Zaert. Vier dagen HDL gu Wild zitten erop!

Er is al hard gewerkt deze ochtend. Rond 10.00 uur is de sporthal al bijna helemaal gestript van alles wat aan carnaval doet denken. Alleen de achterblijfselen sieren de sporthal. Stapels van  fusten bier, kratten fris en het vele statiegeld. Het podium wat nog helemaal afgebroken moet worden en natuurlijk alle verlichtingsdelen en de vele snoeren, die her en der door de zaal hangen.

De zwarte afdekvloer beschermt de sportvloer ook tijdens het opruimen. "Schrijf ook maar op, dat ze volgend jaar geen kauwgom op de grond moeten gooien! Dat scheelt ons een hoop werk!", aldus één van de stichtingsmedewerkers. Met speciale 'schoffeltjes' worden de matten schoongemaakt, voordat ze worden opgerold tot het volgende feest. 
De eendrachtige samenwerking zorgt dat alles in een rap tempo gaat. Aan het einde van deze middag, zal de Snevelbokkenstal 2012 slechts voortbestaan in de herinnering van heel velen! Het was weer een 'fijnfisjenie'.

Tekst en foto's: Lambert van der Ven