120226-phe-PolitiekCafeBrug__16In de sfeervolle ambiance van De Zwaan presenteerde Politiek Café Brug vanmiddag een boeiend programma met interessante deelnemers. De interviews door Annemieke van der Aa en Hans Lakwijk zorgden voor een aardig inkijkje in het leven van de gasten. Als eersten Jacquelien Vissers en Cor Sabel. Zij hebben onlangs de Asperia Bar overgenomen en hebben tevens restaurant Lis geopend met vooral typisch Oostenrijkse gerechten. Alle aanwezigen mochten proeven van de huisgemaakte Wiener Schnitzel. Jacquelien is de dochter van de welbekende Regina Vissers. Na 7 jaar in Oostenrijk een hotel te hebben gerund, bouwen ze nu een zaak op in HaDee.

IDOP
De volgende gasten Katja Brooijmans en Gertjan Arts vertelden over het proces van het IDOP HaDee, dat zij vooral zien als een dorpsontwikkelingsprogramma.

Wereldreizigers
Marieke van Empel en Rick Versteeg zijn vorig jaar neergestreken in Loosbroek. Zij zijn door 40 landen gereisd, hebben vooral in Afrika gewoond en hebben vooral oog voor de mooie kanten van het leven.

Hoofdgast was Burgemeester Jan Boelhouwer. Hij heeft het geweldig naar zijn zin in Bernheze en is er trots op dat Gilze-Rijen hem graag terugheeft als burgemeester. Of hij daar nog zal solliciteren ....?

De interviews werden afgewisseld door optredens van zanger/songwriter Rutger Dijkhuizen en een column van Cor van Erp over de problematische derivaten van woningsbouwcorporaties. Het politiek café werd afgesloten door Ad van Schijndel met een gedicht over de eeuwig dubbende tweeling, maar voordat hij dat gedicht had voorgedragen....., had hij heel wat meegemaakt.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort