120317-jvdb-ontmoetingstuin_01_copyDe omgeving van de St Servatiuskerk in Dinther was altijd al het middelpunt van ontmoetingen. Denk vroeger aan de kleuterschool, de aangrenzende pastorie, het voormalige klooster, de meisjesschool, het kermisterrein en de voormalige kloostertuin. 120317-jvdb-ontmoetingstuin_02_copyDenk aan de vele verenigingen die zich thuis voelen in het Cultureel Centrum Servaes, jongerencentrum I-Meet, heemkundekring De Wojstap, gilde St Barbara.
120317-jvdb-ontmoetingstuin_03
Toekomst
De werkgroep “De Ontmoetingstuin” wil van het gebied tussen de kerk en de oude meisjesschool en uitkijkend over het Aa-dal een ontmoetingstuin maken voor iedereen.
Waar jong en oud zich thuis voelt en een makkelijk toegankelijke tuin voor mensen met een beperking. Een tuin voor de actieveling, de recreant, maar ook een tuin waar je zonder speciale reden graag wil zijn.

Werkzaamheden
Zaterdag 17 maart j.l. is er een begin gemaakt aan de inrichting van de tuin door het planten van oude rassen hoogstamfruitbomen.
Daarnaast wordt gewerkt aan een moestuin, een kruidentuin, een bloementuin en klein fruit en druiven.

Ideeën
Er is ook gedacht aan realisatie van een beugelbaan en jeu-de-boule-banen.
Ook voor andere ideeën staat de werkgroep open. Zij nodigt dan ook iedereen uit die deze tuin op een milieuvriendelijke manier mee wil inrichten, onderhouden en beheren.
Of die zijn enthousiasme en kennis met collega tuinders wil delen.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met: Jan van den Broek tel.: 06 22407261 of Jo van Hemmen 06 13715704.

Tekst en foto's: Jan van den Bosch