120422-RvH-Lentetocht-12Vandaag vond in Bernheze de ZLTO Lentetocht plaats. Deze 15km lange tocht kon per fiets of met de auto worden afgelegd. Een tweetal agrarische bedrijven had hun deuren voor het publiek opengesteld. 

Bij stal Timmermans, in Vorstenbosch, kon iedereen via een prachtige rondleiding zien hoe het er op een moderne paardendressuur en -pension aan toe gaat. Voor de kleintjes was er een pony om op te rijden. Na een lekkere kop aspergesoep konden de deelnemers, via een mooie route op zoek gaan naar het andere bedrijf.

Bij de familie Krol in Dinther was het deze keer echt mogelijk om met beide benen in een varkensstal te staan. Zij runnen daar namelijk een varkensbedrijf. Alle deelnemers konden een rondleiding krijgen in en rond de schuren. Naast uitleg over de varkens zelf werd met veel enthousiasme uitleg gegeven hoe produkten uit de levensmiddelenindustrie op een duurzame manier tot varkensvoer worden gemaakt en de nieuwste luchtwas systemen. De kleine deelnemers konden er biggetjes en geitjes aanraken. 

Ondanks de mindere weersomstandigheden was het een geslaagd uitje voor jong en oud.

Tekst en fotografie: Ronald van Hastenberg