C1000C1000 wordt Coop, dat is wel een beetje hét nieuws wat nu in het dorp rondgaat. Naar aanleiding van waarschijnlijk veel verwarde mensen even dit nieuwsbericht. Het personeel is wat meer op de hoogte gesteld maar ook voor hen geldt dat alles nog onzeker is.

"Het" nieuws
Donderdagavond ging het nieuws de ronde dat Jumbo ruim 80 vestigingen aan Ahold zou verkopen en ruim 50 vestigingen aan Coop. Natuurlijk hoopte iedereen op een Albert Heijn in ons dorpje maar het mocht niet zo zijn. Ook voor Will Janssen was dit een teleurstelling, maar hier heeft niemand zeggenschap over gehad. Voor nu verandert er nog niets.


Veranderingen
De eerste winkels van C1000 zullen binnenkort omgebouwd worden, wanneer dit voor C1000 Will Janssen is, is nog onbekend. Waarschijnlijk zal dit na de zomervakantie plaats gaan vinden. Wat er met het personeel gaat gebeuren is, weer, nog onbekend. Feitelijk gezien moet een supermarkt het personeel overnemen, wat waarschijnlijk ook zal gaan gebeuren.  De Jumbo heeft echter nog vele plannen, dus daardoor wordt de concurrentie opgevoerd. Jumbo heeft het zo besloten, zal de C1000- formule laten verdwijnen en het aantal supermarktketens laten verdunnen. 

Onduidelijkheden
Er heersen dus nog veel onduidelijkheden in en rond C1000 Will Janssen. U, als klant, mag altijd vragen stellen wat betreft de overname, maar reken erop dat ook de winkel en het personeel nog niet van alles op de hoogte zijn. 

Tekst: Maartje Sperber