20120516-ssp-marjan25jr0125 jaar geleden kwam Marjan van Esch in dienst bij de huidige supermarkt C1000 Will Janssen. Wat ooit als een klein winkeltje begon is nu uitgegroeid tot een complete supermarkt waar zij al 25 jaar in dienst is. Deze mijlpaal gaat natuurlijk niet zomaar aan het dorp voorbij!

Manusje van alles
Marjan heeft altijd als ‘manusje van alles’ gefunctioneerd. Zo begon ze op de werkvloer bij onder andere de slagerij en kassa, heeft een aantal jaren de broodafdeling gerund en was de laatste paar jaar voornamelijk “overal” werkzaam. Nu er een einde gekomen is aan haar loopbaan en het tijd is om afscheid te nemen, is er een receptie georganiseerd om Marjan nog even in de spotlights te zetten. Maandag 14 mei was haar laatste werkdag met aansluitend een receptie met een aantal (ex) collega’s.

Niet lullen maar vullen!
In de speech van Will Janssen laat hij blijken hoe erg Marjan gewaardeerd werd als werknemer en dat je zo iemand eigenlijk niet kunt missen. Ze wist altijd van aanpakken: “Niet lullen maar vullen”, zoals Will Janssen dat mooi zegt. Hij zegt het toch wel bijzonder te vinden, zeker gezien de overnames van de generaties Haeve en sinds 6 jaar Will Janssen, dat iemand 25 jaar in dienst is bij een bedrijf. En dat je altijd op Marjan kon rekenen, is iets wat vaststaat! Met een grote bos bloemen sluit Will Janssen de speech af, met grote dank voor het aantal jaren dat Marjan voor de C1000 klaar heeft gestaan.

Pilsjes op personeelsfeesten
Naast Will Janssen nam ook Guusje Jacobs het woord, om als collega een dankwoord uit te brengen. Jarenlang hebben zij samengewerkt en veel meegemaakt. Alle ontwikkelingen die zich in de C1000 hebben voorgedaan, heeft de samenwerking alleen maar versterkt. “En ook zullen we je gezelligheid en aanwezigheid op de personeelsfeestjes missen!”, zegt Guusje waarna de rest in lachen uitbarst. Iedereen was bekend met Marjan en de nodige biertjes. Op het laatste personeelsfeestje was Marjan zo gastvrij om de ‘afterparty’ bij haar door te zetten met een kopje koffie en thee. Ja, die gezelligheid zullen we zeker missen! Daar is iedereen het wel over eens.

Een tijd van komen en gaan
Met de vraag of Marjan de C1000 zal missen komt ze met een vredig antwoord. “Ik werk hier al zo lang naar toe, het staat natuurlijk ook al langer vast. Ik heb zoveel mensen zien komen en gaan. Het is voor mij nu wel tijd om te vertrekken. Of ik het echt zal missen… Ik krijg er 3 kinderen voor terug!”, zegt ze als ze naar haar drie kleindochters wijst, die samen met haar dochter en man zijn aangeschoven. “3? 4 bedoel je!”, wordt er geroepen en gelachen als er naar haar man gewezen wordt. En wat ga je met al die vrije tijd doen? “Op de kleintjes passen!”, is haar steenvaste antwoord. Haar dochter vindt dit wel fijn, “Maar ik kom echt niet veel meer  dagen oppassen hoor!” zegt Marjan daarop. “En natuurlijk emigreer ik niet, ik kom nog elke week in de C1000 dus echt missen hoef ik het niet.” Uit reacties van haar collega’s blijkt echter dat dit andersom wel het geval is, maar “Dat hoort er allemaal bij”.


Marjan, je collega’s zullen je aanwezigheid en collegialiteit zeker missen! Bedankt voor alle jaren klantvriendelijkheid en behulpzaamheid en geniet van de welverdiende tijd met je man, kinderen en kleinkinderen!

Tekst: Maartje Sperber
Foto's: Suzanne Sperber