120520-RvH-GroteGekkeTheevisite-14Vanmiddag was de Kersouwe omgetoverd in het Wonderland van Alice. Jong en oud kon genieten van een gevarieerd programma in het teken van het bekende verhaal. Kinderen gingen het natuurtheater binnen via een konijnenhol. Eenmaal binnen konden ze de ogen van de kat volgen en belandden ze van het ene avontuur in het andere. 

Verder waren er verschillende korte theatervoorstellingen. Tussen de voorstellingen door konden de kinderen creatief aan de slag met cupcakejes en het verven van rozen. Je mocht kiezen of je je roos zelf wilde houden of bij de bos bloemen voor Alice wilde steken.

Later op de middag was het dan echt tijd voor de grote theevisite. Er waren hele rijen tafels klaargezet met de lekkerste dingen om van te smullen: spekjes, cakejes, krentenbollen, soesjes, koekjes en eierkoeken met aardbeien. Iedereen die een wekker had meegenomen liet hem tegelijk afgaan, waarna er aangevallen kon worden. Het startsein werd door niemand minder gegeven dan Hakim Traïdia, bekend van Sesamstraat. Samen met Alice vermaakte hij de kinderen met liedjes en grapjes.

Als slotstuk van de middag stond een voorstelling van de theatergroep Frits op het programma. Het kleine theater was helemaal gevuld. Kinderen keken vol aandacht naar het verhaal. 

Deze zonnige middag was echt om te genieten voor jong en oud. Petje af voor de organisatie van dit gratis evenement! 

Tekst en fotografie: Ronald van Hastenberg