Poster Memories_2012Een interview met de bestuursleden van Memories Events.

 

Memories Festival 2012 zit er alweer aan te komen en dat gaf wel een reden voor een interview met de drie mannen van het bestuur. Wat ooit begon als een verjaardagsfeestje van Sjors en twee vrienden, bemoeide Wouter zich met de organisatie en Memories Festival was een feit. “Niet op een weiland voor 50 man, maar meteen 500 man. Dat is wat we wilden!”.  Nu ze er met zijn drieën serieuzer naar zijn gaan kijken, de knoop door te hakken en te investeren hebben ze nu een festival samengesteld, welke een gouden toekomst tegemoet ziet.

… over Memories Events als bijbaan?
Een festival vergt een hoop werk. Aangezien Sjors, Wouter en Tom nog ‘maar’ 20 en 22 zijn, is Memories dan een bijbaan of leven ze hiervan? Sjors: “We zijn nog steeds aan het studeren, op dit moment studeer ik Commerciële Economie. De studie proberen we wel af te maken, hoewel dat soms lastig kan zijn”. Wouter werkt 32 uur en gaat daarnaast deeltijd naar school. “Ik kon mijn contract bij Tribe boekingen niet weigeren, maar wilde wel per se HBO halen dus dat doe ik deeltijd 1 dag in de week.”. Zeker nu alle ‘kleine’ feestjes er naast zijn gekomen, die sinds 2012 plaats zijn gaan vinden. Tom is er sindsdien bijgekomen, nu in zijn derde jaar Evenementen in Breda naast 16 uur per week bij Viking. “Wouter en Sjors ken ik allebei goed. Ik ben een feest gaan organiseren met Wouter en toen dachten we, misschien moeten we dat vaker doen. Sindsdien ben ik bij alle feestjes in 2012 betrokken geweest en aankomend festival voor het eerst.” Het eerste jaar heeft veel gekost, toch hopen ze binnenkort winst te gaan draaien. “We steken er zelf alles in, waardoor we financieel zelfstandig zijn. Maar het doet af en toe toch wel een beetje pijn”, aldus Wouter. 

 

… over wie nu wat doet?
Met zijn drieën kan je een hoop aan. Maar hoe gaat zo’n organisatie nou in zijn werking? Zouden de rollen verdeeld zijn of doet iedereen zijn eigen ding? Sjors geeft toe dat het soms wel een beetje door elkaar heen loopt, er zijn ook zo veel taken. Toch zijn de rollen enigszins verdeeld. “Tom doet meer de PR en communicatie, hij benadert iedereen. Sjors is meer van het facilitaire gedeelte, dus inrichting van het terrein, tekening van de locatie van toilet en stroomvoorzieningen, etc. En ik doe het licht, geluid, entertainment en de Dj’s.”, aldus Wouter. Het scheelt dat Wouter en Tom bij Tribe en Viking werken, zo weten ze wat populair is en wat hun potentiële bezoekers willen zien.

Een paar keer per week komen ze bij elkaar, zeker nu met het festival zo dichtbij zitten zijn ze elke dag bezig. Tom: “Als je onze Whatsapp chat ziet, die puilt echt uit! We verdelen de taken, gaan aan het werk en komen weer bij elkaar. De samenwerking is wisselend geweest, maar ik denk dat wij als team een basis voor de toekomst vormen en dat het goed werkt, zeker als we professioneler gaan worden”. 

… over de toekomst van Memories.
Wat organisatiestructuur betreft zit het wel goed met Memories. De basis is nu gelegd, maar toch zijn ze nog een beetje op zoek naar wíe nu Memories is. “Tegenwoordig zijn er zoveel evenementen, je kunt ze bijna niet meer onderscheiden. Toch willen wij ervoor gaan zorgen dat we iets unieks aan ons evenement toevoegen. We willen groter worden, maar dat lukt niet altijd met kleine feestjes. Die moeten we soms dus ook afstoten.”, zegt Tom. Volgens Wouter is Solar wel een evenement waar ze naar toe willen. “Solar is erg breed, creatief, van cultuur tot een live bandje, R&B maar ook feestmuziek met pullen bier. Dat is wel ons voorbeeld.” Dat is ook waarom ze zijn begonnen met Memories Boulevard, dit jaar nieuw op Memories festival. Sjors: “Het heeft niets met muziek te maken, als mensen de muziek even beu zijn kunnen ze hier relaxen. De cultuur van Heeswijk mee geven en toch een beetje vakantiegevoel te creëren.

… over samenwerkingspartners.
Sinds een week is het contract met Van Der Laar catering getekend. Zij zorgen zelfstandig voor de gehele (nieuwe) food area. Van pita broodjes tot stokbroodjes. Deze toevoeging geeft iets extra’s aan het festival. “Samen stellen we het assortiment samen en zij zorgen dat het er is. “, zegt Sjors. Daarnaast is de website (www.memoriesfestival.com) compleet vernieuwd met dank aan 2Complete. Sjors: “Binnen de organisatie willen we niet uitbreiden. We betrekken we er andere organisaties bij wanneer we deze kunnen gebruiken. Zoals Van Der Laar catering en 2Complete.”

… over Memories Festival 2012 en de afterparty
Dit jaar is het weer groter, diverser en op dezelfde locatie. Het kostte weer een hoop tijd alle vergunningen rond te krijgen. Ze zitten nu 300m verderop, in verband met het geluid. Het plan om alle vergunningen rond te krijgen, was al 30 pagina’s. Sjors: “Je moet echt alles beschreven hebben, als voorbeeld: wanneer iemand flauwvalt moet je beschreven hebben welke calamiteiten ondernomen worden, hoe de ambulance gebeld wordt, wie het hek openmaakt en welke ingang de ziekenwagen neemt”. Hoofdpijn, zegt Tom. Heel veel hoofdpijn. Voor de trouwe bezoekers van het festival is dit jaar een after party van 0.00u tot 4.00u georganiseerd. Wat daar gaat gebeuren en welke DJ er komt, blijft echt binnen gesloten deuren, zegt Tom. Sjors: “Extra korting op Early Birds, daar prikkelen we mensen niet meer mee. Met een after party wel”. Er is immers geen mooiere locatie dan Kasteel Heeswijk. Zonder kaartje kom je hier ook echt niet in, dus bespaar je de moeite. “Het is een extra dimensie om trouwe bezoekers van Memories Events te belonen, waar je echt bij moet zijn!”, aldus Tom.


memories groundplan

 

23 juni 2012: Memories Festival. Be there! Kaarten zijn nog steeds te koop op Memories Festival.com

 

 

Plattegrond Memories Festival 2012.

Tekst: Maartje Sperber
Foto's: Memories Events