Open dag 't RetselOndanks of misschien wel dankzij het slechte weer waren er veel bezoekers op de open dag van het bedrijventerrein,  ’t Retsel. Een mooie gelegenheid om een bedrijf eens van binnen te zien. In totaal deden er 31 mee met de open dag, van machinaal timmerwerken, tot auto’s, gereedschappen, meubels, fietsen, keukens, een graanpletterij.      

Zomaar een greep van een aantal bedrijven, zonder iemand tekort te doen. Bij bakkerij Doomernik werd iedere bezoeker  getrakteerd op een lekker worstenbroodje en de kinderen mochten zelf een aardbei met chocolade maken. Het bedrijf was in volle gang en kon men zien hoe een brood geproduceerd  wordt.

Bij een ander kreeg men koffie met een lekkere bonbon.
Overal stonden springkussens, terrasjes en er liep een treintje. Leuk vooral voor kinderen die op de basisschool zitten, zij vinden een rondleiding samen met hun ouders ook interessant .

In Pakhuys 35 zijn meerdere bedrijven gehuisvest en een daarvan is Stijlvol glas in lood, gespecialiseerd in het maken en restaureren van glas in lood. Daar was onder andere te zien hoe kerkramen weer als nieuw worden, een hele klus, Edith vertelde daar boeiend over.

Maar ook bij graanpletterij De Halm kon men binnen lopen om het proces te volgen van biologisch geteeld graan tot graanvlokken of muesli.

En zo werd een regenachtige dag toch nog de moeite waard.

Tekst: Wilma van Zoggel

Foto’s: Ronald van Hastenberg