IMGP0093aHet Jeu de Boules toernooi van 2012 had dit jaar een andere lading dan vorig jaar. Hoe zonnig het in 2011 was, hoe donker en grauw het toernooi afgelopen zondag 24 juni van start ging bij het Gilde in Heeswijk. Dit geldt zowel letterlijk als figuurlijk… 

 

Maar liefst 16 teams hadden zich dit jaar ingeschreven en ook alle 16 teams met drie leden per team waren van de partij. Het was een gezellig ontvangst om half 11 en om 11uur gingen dan ook de voorrondes van start. De teams waren opgedeeld in vier poules waar de teams tegen elkaar streden. De regen mocht echter de pret niet drukken, daar waren de deelnemers te fanatiek voor!

Na de voorrondes was bekend wie van de poules de eerste, tweede, derde en vierde waren. Van elke poule werd gestreden om een bepaalde eindplaats. Opvallen was dat er dit jaar toch wel veel jeugd meedeed, niet iedereen sportief omging met de eindresultaten en de “Mennekes” uit Dinther de eerste plaats wisten te veroveren! “Volgend jaar pakken we de beker gewoon weer terug!”, aldus Jan Schakenraad. Dat mogen we hopen ja, de strijd tussen Heeswijk en Dinther zet zich ook bij het Gilde voort.

Eindstand:
3e plaats: De Ballekes (Raymond vd Cammen, Michel Kemps, Dennis van Haandel)
2e plaats: De Verkes (Niek Timmers, Peter vd Ven, Johnny Blommers)
1e plaats: De Mennekes (Jan van Eerd, Wil van Oorschot, Ad van Zutphen)

Tekst: Maartje Sperber
Foto's: Gijs de Visser