Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20120911Cheques GolfLions Club Bernheze en TRV-Bernheze organiseerden samen tiende Bernheze golfkampioenschap.

 

Kampioenen: Hans Joore, Marie-José Winants en Arno vd Pas

Afgelopen vrijdag werd voor de 10e keer het Bernheze Golfkampioenschap georganiseerd door de Lions Club Bernheze en TRV-Bernheze. Het werd een zeer gezellige dagmet prachtig weer waarbij 72 golfende Bernhezenaren hun beste balletjes probeerden te slaan op Company Club De Hooge Vorssel in Nistelrode.  Er werd een Strokeplay wedstrijd gespeeld zonder en met handicapverrekening door handicappers van 0-24 en een Stableford wedstrijd voor de dames en voor heren handicappers van 24.1-36.

De golfkampioenen van dit jaar zijn geworden: Hans Joore Strokeplaykampioen M/V brutoscore én nettoscore,  Marie-José Winants Stableford dames, en Arno van de Pas Stableford herenNieuwenhuizen, Jorg Mar. Als extra werd er dit jaar weer een puttingwedstrijd gehouden die eveneens gewonnen werd door Hans Joore die daarmee bewees in een uitmuntende vorm te verkeren.

Op een haar na werd de door Rabobank BernhezeMaasland en Hurkmans autobedrijven gesponsorde Hole-in-One geslagen door Petra Kanters, waardoor de Kia Rio twv € 21.000,- toch terug ging naar Hurkmans autobedrijven. Na de wedstrijd werd door Lions Club Bernheze een cheque van € 2000,- geschonken aan Natuurcentrum Slabroek in Nistelrode. Zij willen dit geld besteden aan koken met kinderen geholpen door mensen met een verstandelijke beperking. TRV-Bernheze besteed eenzelfde bedrag aan hun promotiecampagne voor Bernheze. De speciale 10-jaar hoofdprijs van € 500,- voor een weekendje golfen werd met een trekking gewonnen door Nico van Heesch. In 2013 wordt het 10e Bernheze Golfkampioenschap georganiseerd op vrijdag 6 september.

Prijswinnaars

Alle prijswinnaars ontvingen mooie cadeaus en de eersteprijswinnaars de befaamde wisselbekers.

Bij de Strokeplay M/V brutoscore ging de eerste prijs naar Hans Joore met 75 slagen. Een extra prijsje gin naar Gerrie Smits als beste dame met 100 slagen. Bij Strokeplay nettoscore ging de eerste prijs ook naar Hans Joore met 72 slagen, tweede werd Johan vd Berg met eveneens 72 slagen en derde werd Rens Reizevoort met 73 slagen.

Bij Stableford voor dames ging de eerste prijs naar Marie-José Winants met 36 pnt.. Tweede werd Annie van Wanrooij met 32 pnt. en derde werd Cia Kocken met 27 pnt.. De eerste prijs Stableford voor mannen ging naar Arno van de Pas met 39 pnt.. Tweede werd Henk van Nistelrooij met 33 pnt. en derde werd Sjoerd van de Linde met 32 pnt.. Na de 18-holes werd er een puttingwedstrijd gehouden over 9-holes.

Voor 8 golfers werd tijdens de borrel vanaf het terras een shoot-out gehouden die door Hans Joore werd gewonnen. De Longest ging bij de dames naar Linda van Kessel met 164m en bij de heren naar Ynno van Erp met 274m. De Neary ging bij de dames naar Petra Kanters en bij de heren naar HansVerhagen. Op hole 12 kreeg iedereen de kans om een Kia Rio twv € 21.000,- te winnen, enige vereiste was het slaan van een hole in one. Dit bleek een te moeilijke opdracht, waarbij Petra Kanters bijna met de prachtige auto naar huis ging. Haar bal rolde over de rand van de cup en stopte 5 cm na de cub. Iedereen was ook zeer geconcentreerd bij deze bijzondere afslag en de spanning was te snijden. De Tweary werd gewonnen door Jo Rijkers, die de bal op hole 10 het dichtst bij de vlag legde. De extra 10e plaats prijzen werden gewonnen door Antoinette van Lokven, Linda van Kessel en Mais van de Pas. Er werden 10 birdies gespeeld en zelfs een Eagle op hole 16 door Ynno van Erp.

Goede doelen

De opbrengst van het Bernheze Golfkampioenschap wordt gedeeld door de organiserende verenigingen Lions Club Bernheze en TRV-Bernheze. Dit jaar reikte Lions Club President Ruud van de Nobelen een cheque van € 2000,- uit aan Natuurcentrum Slabroek.

TRV-Bernheze besteedt haar deel van de opbrengst aan promotie voor Bernheze richting de toerist en recreant. Bernheze wordt hierbij op de kaart gezet als “de groene, culturele, gastvrije gemeente”.

Natuurlijk wordt dit kampioenschap weer mogelijk door bijdrages van deelnemers en sponsors. Dit jaar zijn de sponsoren wederom: Marya schoenen & tassen, Company club De Hooge Vorssel, Rabobank BernhezeMaasland, Van Tilburg mode en sport, Brabant Accountants en Belastingadviseurs. De organisatie dankt de sponsors en de deelnemers voor hun bijdrages om deze dag weer een succes te maken.