Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Badminton

argusmascotte.jpgBadminton, het is een sport die we allemaal kennen. Op het strand of in de tuin, iedereen heeft wel eens een pluimpje heen en weer geklopt. Maar badminton is veel meer dan dat. Het is een professionele topsport, maar er wordt ook veel recreatief in clubverband geshutteld.

BC ARGUS Heeswijk-Dinther
Badminton Club ARGUS is een actieve badmintonvereniging te Heeswijk-Dinther met om en nabij de 100 leden. Hiervan spelen er een aantal in competitieverband. De meeste leden spelen recreatief badminton op onze vaste maandagavond of op de donderdag ochtend in Sporthal de Zaert.


Zes vrije banen op de donderdagmorgen
Iedere donderdagmorgen om 08.45 uur staat trainer Ad Lavalette klaar in de sportzaal van “De Zaert” om de spieren warm en los te krijgen. 20 dames en  4 heren krijgen van Ad individuele begeleiding. Ieder donderdagmorgen wordt er weer gewerkt aan die perfecte slag, lob of smash.
Om 10.40 stoppen we ermee, want buiten wachten basisschoolkinderen vol ongeduld om te kunnen rennen en bewegen.

De spelersgroep op donderdagmorgen bestaat sinds 1991 en heeft 25 leden. Er is geen leeftijdslimiet!


Mascotte
Manouk van 3 voelt zich zo thuis bij deze badmintongroep, dat de groep haar uitriep tot mascotte van de club. Manouk krijgt soms “les” van de trainer, maar meestal vermaakt ze zich met haar speelgoed langs de kant. Als mama Wendy aan de “warming up” begint doet Manouk enthousiast mee.

Het is een flitsende teamsport, waar de dames de heren uitdagen voor een gemengd dubbel en waar de heren elkaar op een sportieve manier kunnen meten. Het spelelement, de uitdaging, de snelheid en niet te vergeten de gezelligheid staan bij de donderdagochtendgroep hoog in het vaandel.


Onderlinge competitie
Eens per seizoen wordt er een onderlinge competitie gehouden en dat houdt de gemoederen lekker bezig. De onderlinge competitie zorgt ervoor dat je steeds wisselende tegenstanders hebt en aan het eind heeft iedereen met elkaar gespeeld. De winnaar krijgt een leuk kado aangeboden en tijdens de koffiepauze is er gebak voor iedereen. Gebak is er trouwens regelmatig, want veel leden vieren hun verjaardag graag met de clubleden.

Heb je ook zin (en tijd) om op een recreatieve manier je conditie op peil te houden, dan ben je welkom op de dondagochtend. De eerste 3 lessen zijn gratis en zijn bedoeld om de sfeer te proeven en te ervaren wat deze flitsende sport met je doet.

Op onze site : www.bc-argus.nl kun je de meeste informatie vinden en wil je onze groep komen versterken, meld je dan aan bij Nelly de Mol (contactpersoon) 0413 – 292514.