Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Badminton

OranjeverenigingbadmintonZondag 14 maart werd door badmintonvereniging BC Argus het 1e badmintontoernooi voor Buurtverenigingen georganiseerd. De bedoeling is om door het spelen van spannende wedstrijden jong en oud kennis te laten maken met deze wedstrijdsport.

 Doordat ook door beginners al direct spannende wedstrijden gespeeld kunnen worden zagen we al direct veel inzet en zweetdruppels. Door de perfecte organisatie werden de spelers in paren gekoppeld om samen (gemengd) dubbels te spelen tegen de andere teams.

 Leuk en verrassend was de tas met spulletjes die door de badmintonvereniging aan iedereen werd uitgereikt. Dit was mogelijk gemaakt door de medewerking van diverse sponsoren. Iedere buurtvereniging had een eigen tenue wat de zaal vrolijk kleurde.

 Tussen de middag kregen de sportievelingen en vrijwilligers van BC Argus soep met stokbrood en kruidenboter om de energie weer aan te vullen. 

 In totaal hadden 14 teams vanuit 4 buurtverenigingen zich voor dit toernooi opgegeven. Veel wedstrijden waren al gespeeld totdat de puntentelling duidelijk maakte dat de finale zou worden gespeeld door Annie en Jan Schuurmans van Buurtvereniging Oranje en Bas en Tom van der Sangen van Buurtvereniging Heilaren noord. Uiteindelijk wisten Annie en Jan deze finale te winnen met 24-22. Hierdoor waren zij zeker van de 1e plaats bij de individuele teams. De joekel van een wisselbeker, beschikbaar gesteld door sportcafé De Zaert, was uiteindelijk ook voor Buurtvereniging Oranje. De uitdaging is nu aan de buurtverenigingen van Heeswijk-Dinther-Loosbroek om deze komend jaar te winnen door zelf mee te gaan doen.

 De volledige uitslag is als volgt:

1e Buurtvereniging Oranje
2e Buurtvereniging Heilaren noord
3e Buurtvereniging Eikenhoek
4e Buurtvereniging Kasteelzicht

 Na afloop wisten deze teams zeker dat zij bij een volgend toernooi weer mee zouden doen. Dit ondanks de spierpijn die ze op het einde al konden voelen.