Basketbal

basketbalDe Basketballers hebben flink wat punten binnen weten te halen afgelopen weekend. Lees hier een drietal verslagen van stuk voor stuk ontzettend spannende wedstrijden! Let's play ball!

Tenderfeet Heren 1 boekt dubbele overwinning

Seizoen 2012-2013 heeft een frisse start voor de Heren 1 van basketballclub Tenderfeet uit Heeswijk-Dinther. Naast een nieuwe, ervaren trainer/coach hebben de mannen versterking gekregen van de sterke en snelle jongens van voormalig Heren 2. Met deze combinatie wordt gemikt op een breed en sterk team, wat samen met de ervaring van nieuwe trainer/coach Frank van Stiphout zijn mannetje hoort te staan in de 1e klasse.

Na een moeizame start van het seizoen, waarin het team nog veel moeite had om elkaar te vinden, staat het team in het laatste weekend van oktober een zware taak te wachten. Eerst op zaterdag tegen koploper BC Waldric uit Woudrichem, om zondag nog een keer aan te treden tegen de heren van Almonte uit Eindhoven.

De heren beginnen zaterdag sterk aan de eerste wedstrijd tegen Woudrichem. Dankzij snel spel en een goede focus in de verdediging weet Tenderfeet de koploper bij te blijven. Het eerste kwart eindigt dankzij goed vallende schoten van de bezoekers uit Woudrichem met 15-18 net in het voordeel van BC Waldric. Het begin van het tweede kwart gaat weer gelijk op, maar naarmate de tijd vordert, komt het combinatiespel bij Tenderfeet op gang. Met daarbij nog 3 driepunters van het duo Jan Mikkers en Ron v/d Berg kan het thuis spelende Tenderfeet met een voorsprong van 34-30 de rust in. Tijdens de rust is de boodschap van coach Frank van Stiphout duidelijk: De voorspong niet alleen vasthouden, maar uitbouwen naar een comfortabele stand, gezien de pot bij lange na niet binnen is.

Na de rust begint Tenderfeet weer met twee driepunters van de bekende schutters. Deze dreiging van buitenaf zorgt voor ruimte onder de basket waar de centers dankbaar gebruik van maken. Opgeteld met een strakke verdediging en sterk reboundwerk van Bart v/d Oetelaar zorgt dit na het derde kwart voor een voorsprong van 9 punten. In het vierde kwart zakt het spel wat in. De verdediging van Tenderfeet wordt minder scherp, wat tot enkele snelle scores van BC Waldric leidt. Aan de andere kant van het veld komen de gasten uit Woudrichem meermaals te laat bij de aanvallen van de thuisclub, waardoor Tenderfeet vanaf de vrije worplijn de eindstand op 65-55 kan zetten.

Na de winst van de zaterdag gevierd te hebben, moet de focus de volgende dag alweer op scherp. Om 14.00 begint de wedstrijd tegen middenmoter Almonte. Dat het vizier op scherp staat blijkt wel uit 5 opeen volgende punten in het eerste kwart van guard Wouter van Hoof. Gezien de gasten uit Eindhoven maar met zeven spelers zijn afgereisd, tegen 12 spelers uit Heeswijk-Dinther en omstreken is er maar een devies: De pot met snel en secuur werk op slot gooien door de voorspong uit te bouwen. Dat dit niet tegen dovemansoren was gezegd blijkt wel uit de ruststand van 36-18. Scores uit alle linies van het veld hebben dit bewerkstelligd.

Voor de kersverse coach was dit echter nog niet genoeg, alles komt uit de kast om hier het doelsaldo flink op te schroeven. Echter is daar tijdens het derde kwart niks van te merken. De heren van Almonte lijken een flinke peptalk te hebben gehad, waar Tenderfeet niet goed uit de startblokken komt. Na negen opeenvolgende punten van de bezoekers is het tijd voor een time-out van Tenderfeet. Hierin wordt een beroep gedaan op de spelbeleving en werklust van het team, waarna de heren weer vol goede moed en bevlogen het veld in komen. Gezien ook Almonte nog steeds in een goede afloop blijft geloven golft het spel, na een stand van 45-32 na het derde kwart, in het vierde kwart op en neer. Na 10 opeen volgende punten van Tenderfeet, herhaald Almonte ditzelfde kunstje. Gelukkig weet Tenderfeet in een rommelige slotfase toch nog uit te lopen naar de eindstand van 63-43.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de sterke tegenstander BC Barons in Breda op het schema. Hopen dat de mannen van Tenderfeet Heren 1 het niveau van dit weekend kunnen vasthouden!

Tenderfeet U14-2 tegen WSC Waalwijk

Vandaag moesten de jongens van Tenderfeet U14-2 aantreden tegen WSC uit Waalwijk.

Helaas moesten we het vandaag zonder Mattijs en Levi doen. Daarentegen konden we Shyan Karimaghaei uit Schijndel verwelkomen. Hij had al een paar keer meegetraind, vandaag dus zijn eerste wedstrijd met ons.

Na de eerste minuten kwamen de jongens uit Waalwijk al snel op voorsprong en bouwden die ook snel uit. Ze waren duidelijk 3 maten te groot voor onze jongens, die ondanks alle goede bedoelingen niet tot succes kwamen.

In de eerste periode scoorde Skip, maar daarna bleef onze score lang op 2 punten liggen. Mark’s schot naar 4 punten, in de laatste periode, zorgde ervoor dat de supporters van Tenderfeet in ieder ieder geval “op de banken gingen”.

Uiteindelijk werd het 130-4 voor WSC.

Waren deze jongen niet verkeerd ingedeeld? Afijn, zoals een trouwe supporter zei,”Als je nooit verliest, weet je niet wat winnen is”.

Bloedstollende wedstrijd Jongens U16-1

De jongens U16 traden zondag aan tegen de buren uit Heesch. Heesch staat in de middenmoot en jongens U16 gaan dit seizoen voor minimaal de tweede plaats. Het devies was deze wedstrijd te winnen en aansluiting te vinden met de nummer 1 in de competitie. Het zou een spannende wedstrijd worden met een bloedstollend einde: 55-54.

Tenderfeet kwam slecht uit de startblokken en kwamen al snel met 10 punten op achterstand. Na een time-out werd de verdediging op scherp gezet en vielen de schoten ineens wel. Eventjes leek Tenderfeet afstand te nemen van Heesch, maar de gasten wisten de aansluiting te behouden. Tenderfeet creeerde zeer veel goede kansen maar wist deze vaak niet te benutten waardoor Tenderfeet Heesch constant de kans gaf terug te komen in de wedstrijd.

Met nog anderhalve minuut leek Tenderfeet de winst binnen te hebben, maar haast en onzekerheid zorgden ervoor dat een voorsprong van 7 punten werd verspeeld. Bij onnodig balverlies kon een speler van Heesch vrij doorlopen en gaan voor de winnende score. Helaas voor Heesch en geluk voor Tenderfeet maakte hij in zijn beweging een flinke loopfout. Gelijke stand met nog 5 seconden te spelen. De inname ging naar Mass van Zutphen, die direct de basket opzocht en een fout werd gemaakt door een speler van Heesch. Het publiek was doodstil en baalde toen de eerste vrije worp mis ging. De spanning steeg en de tweede vrije worp ging er via het bord in! Heesch miste een wanhoopschot en de winst was binnen voor Tenderfeet!