Basketbal

basketbalDit weekend waren er twee wedstrijden te spelen voor de jongens U14-2. Zaterdag 10 oktober eerst “uit” tegen Oss. Zouden de jongens nu weer een keer een wedstrijd kunnen winnen?

De eerste twee punten werden door ons gescoord. Bram legde de bal er prima in. Daarna maakte Oss 2-2. Hoe zou dit uitpakken? Onze jongens gingen met goed spel voortvarend verder, wat zich uitte in steeds grotere voorsprong. Na twee periodes was de stand 32-2 in ons voordeel. Na de rust werd het goede samenspel verder gecontinueerd, wat zorgde in een eindstand van 56-4.Door goed positiespel, goede verdediging en assists van een ieder (w.o. Erick en Levi) wisten de anderen te scoren. Mark, Jonas en Jesse legden de bal er twee keer in, Skip drie keer en de top scoorders in deze wedstrijd waren Bram, Mattijs en Stijn met ieder 5 treffers. Complimenten ook voor Shayan, onze nieuwe aanwinst. Hij scoorde maar liefs vier keer.

Zondag de 11e “thuis” tegen Heesch. Het zou een spannende wedstrijd worden, aldus Ismo. De spelers van Heesch zagen er fysiek sterk uit. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Vooral de twee dames deden niet onder voor de jongens. Heesch kwam snel voor te staan met 4-0. Echter onze jongens lieten zich niet wegspelen. Integendeel, ze gingen er goed tegen aan. Sterker nog, tijdens de rust was het 20-12 in het voordeel van ons. Ons team speelde goed uit, toonde durf en lef. Dat werd beloond met een overwinning 46-33. Topscoorder deze wedstrijd was Mark (5x) gevolgd door Shayan (4x), Mattijs en Jonas (3x), Stijn, Bram en Skip (2x) en Jesse 1x. Erick wist goed de rebound op te vangen en kon zo het spel weer snel doorlaten gaan.

Twee gewonnen wedstrijden in één weekend. Dat smaakt naar meer! De trainingen door Marco en Ismo werpen zienderogen succes af. Dit smaakt naar meer (5x)