Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

U14 tenderfeetAfgelopen zondag 3 maart weer een uitwedstrijd, waarin we weer de Maas moesten oversteken. Op naar Kerkdriel. Bij onze uitwedstrijd tegen Zaltbommel hadden we al geruchten gehoord dat de jongens uit Kerkdriel vooral fysiek spelen. Dat hield dus in dat ook onze jongens zich hard moesten opstellen.

Kerkdriel probeerde gelijk indruk te maken en kwamen met 7-0 voor te staan alvorens Jonas middels een strafworp de 0 van het scorebord, voor ons, wist af te halen. Daarna ging het gelijk op waarbij het verschil toch steeds ongeveer 7 punten bleef in het voordeel van de jongens uit Kerkdriel. In de tweede periode begon het bij Tenderfeet beter te lopen en gingen het team beter samen spelen en feller, waardoor ze een onaangename stoorzender werden voor de tegenstander. Mattijs was de tweede die de scores op het scorebord deed oplopen. Tenderfeet kwam goed in het spel waardoor de stand behoorlijk in evenwicht bleef. Na de rust dreigde Kerkdriel flink uit te lopen. Kerdriel kwam zelfs met 31-13 voor te staan. Wat was er met de jongens van Tenderfeet aan de hand? Gelukkig kwamen onze jongens goed terug. We speelden brutaler, gedurfder en konden weer naar Kerdriel toekruipen. Sterker nog, als we wat trefzekerder waren geweest, zouden we zelfs gewonnen hebben. Jammer genoeg lukte dat net niet; eindstand 33-29. We kwamen net iets te kort.

Onze jongens hebben allemaal goed gespeeld. Gespeeld met lef, durf, goede dekking en goed samenspel. Iedereen heeft goed aan dit resultaat bijgedragen. Dat beloofd wat als Kerkdriel bij ons op bezoek komt. Ze weten nu, dat we niet bang voor ze zijn! Klasse.

Even voor de statistieken: scores van Jonas 5 punten, Mattijs 10, Stijn 8, Mark 2, Jesse 2 en Skip 2. Deze laatste werd nog tijdens de wedstrijd gemeen in zijn gezicht geraakt en ook Stijn en Shayan werden nog even hardhandig onderuit gehaald. Maar de U14-2 waren dit keer echte bikkels en hebben een goed visite kaartje achtergelaten.