Basketbal

basketballogoOp zondag 3 maart staat voor Heren 1 van Tenderfeet een ontmoeting met koploper EBBC op de agenda. De eerste wedstrijd van het seizoen werd in Heeswijk-Dinter verloren van dit flink versterkte team uit Den Bosch. Deze versterkingen zorgen er voor dat EBBC dit seizoen al geruime tijd de koppositie in handen heeft. Toch zijn de heren van Tenderfeet niet kansloos tegen deze tegenstander. Met goed samenspel en een hoge intensiteit moet de winst gepakt kunnen worden.

Coach van Stiphout haalt voor het eerste kwart de druk van de ketel met de wijze woorden: “Zij moeten winnen en wij mogen winnen” (refererend aan de kampioensambities van EBBC).

Deze woorden lijken de spelers uit Heeswijk-Dinther vleugels te geven want in de eerste minuten lukt alles. Met goede aanvallen en een nog betere verdediging loopt Tenderfeet direct uit naar een 0 – 10 voorsprong. Het is Rein Megens die in deze eerste minuten aantoont zeer scherp te zijn aangezien hij 6 van de eerste 10 punten op zijn naam schrijft.

Er worden zeer mooie en snelle aanvallen gespeeld door Tenderfeet en het 1e kwart word dan ook afgesloten met een 7 – 23 voorsprong.

Het 2e kwart is niet anders dan het eerste, Tenderfeet bepaalt het tempo en scoort er lustig op los. Het inside spel wordt afgewisseld met schoten van buiten af, Jan Mikkers weet dit kwart zelfs drie 3-punters binnen te gooien. Het tweede kwart eindigt in een 18 – 41 in het voordeel van de bezoekers uit Heeswijk-Dinther, een betere eerste helft kon bijna niet.

In de rust wordt door coach van Stiphout duidelijk gemaakt dat EBBC waarschijnlijk wel terug zal komen maar dat vooral het eigen spel gespeeld moest worden. Dit bleek vanaf minuut 1 van de tweede helft lastig, EBBC had besloten er een zeer fysieke pot van te maken en Tenderfeet constant op de vrije worp lijn te zetten. Dit kwart scoort Tenderfeet 10 van de 12 punten uit vrije worpen. Aanvallend ging het dus een stukje minder maar verdedigend werd er niks weggegeven en de voorsprong wordt nog iets uitgebouwd naar 26 – 53.

In het 4e kwart slaat de vermoeidheid enigszins toe voor de mannen uit Heeswijk-Dinther, er worden slordige passes gegeven en in de verdediging worden hier en daar wat makkelijke punten weggegeven en EBBC begint aan een inhaal race. Tenderfeet heeft echter een aantal snelle guards die constant door de verdediging weten te snijden. De Bosschenaren geven geen gratis punten weg en hakken alle scoringspogingen neer. Dit zorgt er voor dat Wouter van Hoof en Ron vd Berg afwisselend de vrije worp lijn op mogen zoeken. De vrije worpen gaan er niet heel soepel in en EBBC weet dit kwart nog wat van de voorsprong af te halen. Maar als de laatste zoemer geklonken heeft staat er nog een voorsprong van 15 punten in het voordeel van Tenderfeet op het scorebord. Eindstand: 55 – 70, een zeer goede overwinning waarin Tenderfeet maar weer eens bewijst dat wanneer de focus en de teamplay er zijn een overwinning altijd binnen handbereik ligt.

Scores: Ron vd Berg; 23, Jan Mikkers; 14, Rein Megens; 11, Wouter van Hoof; 10, Bart vd Oetelaar; 7, Dennis van Meurs; 5