Basketbal

19032013 basketbalWedstrijdverslagen U14-2 en Heren 1, 17 maart 2013. De jongens moesten vandaag voor hun laatste uitwedstrijd van dit seizoen naar St. Oedenrode. Daar wachtten de jongens van BV Rooy. De jongens zaten direct goed in de wedstrijd en deze verliep gelijk op.

De eerste score kwam op naam van Mattijs. Kort daarop gevolgd door Jonas en Levi. Levi verzilverde in de 2e periode ook nog een strafworp,

Tot en met de 4ee periode was het een spannende wedstrijd. BC Tenderfeet kwam in de derde periode zelfs op voorsprong, 43-44. Door mooie assists van Stijn konden Skip en Mattijs de bal er eenvoudig inleggen. Er zat veel vaart in de wedstrijd. De laatste 7 minuten lukte het echter bij onze jongens op een of andere manier niet meer. Hierdoor verloren de Tenderfeet jongens alsnog de wedstrijd met 45-58.

Toch hebben de jongens goed gespeeld. Goed verdedigingswerk door Erick, Levi en Bram die afwisselend met Jesse en Stijn de nummer 10 van Rooy moesten storen. Deze nummer 10 was bepalend voor het verloop van de wedstrijd en verantwoordelijk voor de eind score. Jonas en Shiyan waren zoals vanouds weer zeer snel met de bal, net als Mark die goede schijnbewegingen liet zien.

Dus ondanks een verloren wedstrijd hebben de jongens van BC Tenderfeet goed gespeeld. Voor de statistieken; Mattijs 14 punten, Jonas 8, Skip 6, Levi 5, Jesse 4 en Stijn, Shiyan, Erick en Mark ieder 2 punten. Volgende week tegen Zaltbommel. Het zal wederom spannend worden!

Tenderfeet heren 1 komen op stoom!

Het heeft dit seizoen even geduurd, maar de heren 1 van BC Tenderfeet komen in de winning mood. Zondag 17 maart werd in de thuiswedstrijd tegen Barons uit Breda in de tweede helft in een goede winstpartij omgezet.

Breda is een team waar de heren 1 nog niet van hadden gewonnen in de 2 jaar dat ze bij elkaar in de competitie zijn ingedeeld. Breda is een sterk team met enkele ervaren centers en een zeer goede spelverdeler. BC Tenderfeet begon sterk aan de wedstrijd met enkele goede scores van binnenuit en ook de 3-punters vielen al snel. Desondanks kon Breda aanhaken door goed werk door de lange mannen, die zich knap vrij konden spelen tegen de sterk spelende centers van BC Tenderfeet. De twee teams gaven geen duimbreed toe en beide teams hadden moeite met de wederzijds sterke verdediging. Wel had Tenderfeet het voordeel dat enkele spelers van Breda moeite hadden met het “spierballenbasketball” van met name de heren uit Loosbroek, en al vlug in foutenlast kwamen. Het tweede kwart eindigde gelijk met een stand van 32-32.

In de rust werd de boel onderling op scherp gezet en de verdediging naar een zoneverdediging aangepast. Dit bleek een gouden greep. Ondanks dat Breda de eerste 4 punten van het kwart op het scorebord zette, was Tenderfeet daarna ontketend en liep het in een zeer rap tempo uit naar een riante voorsprong van 15 punten. Tenderfeet had het momentum en de heren uit Breda liepen zwaar achter de feiten aan. Mede door het in grote getale aanwezige (fanatieke) publiek voelden de heren zich gesteund de voorsprong in het vierde kwart uit te breiden. In eerste instantie lukte dat zeer zeker. De suprematie van Tenderfeet kenmerkte zich door een

dubbele technische fout aan de zijde van Breda, die hun frustratie en onmogendheid uitten op de uitstekend dienstdoende scheidsrechter. Terwijl Tenderfeet mocht aanleggen voor maarliefst 6 vrije worpen, zakte het momentum en de scherpte bij de spelers van Tenderfeet. Breda wist door enkele knappe scores wat dichterbij te komen, maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar. De heren van Tenderfeet versloegen de gasten uit Breda met 77 – 64.

Volgende week zondag, 24 maart, spelen alle heren- en damesteams van BC Tenderfeet hun wedstrijden in de Zaert in Heeswijk-Dinther. Lijkt basketbal je een leuke sport, nodigen we je graag uit om te komen kijken! Meer informatie op www.tenderfeet.nl.