Basketbal

260313 wedstrijdbasketbalheren1 01Het is zondag 24-3-2013 en de Heren 1 van Tenderfeet speelt een thuiswedstrijd tegen BBF Migliore uit Dongen. In de uitwedstrijd in Dongen hadden de mannen uit Heeswijk-Dinther een verlenging nodig om deze tegenstander te verslaan, dit moest deze keer anders want Tenderfeet is duidelijk het beter team van de twee.

Voor de wedstrijd is begonnen is al duidelijk dat Tenderfeet in ieder geval qua aantal spelers sterk in het voordeel is. Waar de formatie uit Heeswijk-Dinther met 11 man sterk aan het warmlopen is staat Migliore eerst met slechts 4 man, deze 4 worden door twee laatkomers aangevuld tot een mager 6-tal. Dat het verschil niet alleen in het aantal spelers zit word in de eerste 5 min van de wedstrijd al duidelijk. Tenderfeet begint de wedstrijd met een strakke verdediging en een efficiënte aanval en loopt al snel uit naar een 9 – 0 voorsprong. Op een (te) groot aantal fouten wordt er niks weggegeven aan de bezoekers die op 1 score na alleen van de vrijeworp lijn weten te scoren. Na het eerste kwart heeft Tenderfeet precies twee keer zoveel punten weten te maken dan Migliore en staat de stand van 22 – 11 op het bord.

Deze vroege en ruime voorsprong geeft Tenderfeet ruimte om flink door te wisselen zodat iedereen de volle 100% kan blijven geven. Hierdoor kan de wedstrijd op zowel aanvallend als verdedigend vlak een zeer stabiele lijn doorgezet worden. Tenderfeet scoort het tweede kwart via verschillende spelers wederom 22 punten en kan de tegenstander tot een magere 12 punten houden. Tussenstad in de rust; 44 – 23.

Het derde kwart gaat op dezelfde voet door als de eerst twee, Tenderfeet blijft de overhand houden en kan doen wat het wil. Er worden dan ook verschillende verdedigingsvormen toegepast om het de tegenstander nog lastiger te maken. De enige reactie die de bezoekers uit Dongen hier op hebben is nog meer te gaan klagen tegen de scheidsrechters. De reacties van de spelers van Migliore werkte op de lachspieren van de thuisploeg en dit zorgde voor zeer lachwekkende interacties tussen de spelers van Migliore en de bank van Tenderfeet. Ondanks dat het voor Tenderfeet allemaal wat minder serieus werd bleven de aanvallen goed lopen en konden er dit kwart 30 punten aan het totaal toegevoegd worden. Dat de verdedigende taak ook iets minder serieus genomen werd was te zien in een lichte stijging in scores van de tegenstander die dit kwart 16 punten wist bij te schrijven.

Met een stand van 39 – 74 werd er begonnen aan het laatste kwart. Het doel voor Tenderfeet was duidelijk, de 100 moest deze wedstrijd minimaal behaald worden. Toch bleek dat het altijd lastig is om de focus te behouden met zo’n ruime voorsprong. Dit was vooral te zien in de omschakeling van aanval naar verdediging zo kon Migliore een aantal keer makkelijk scoren doordat geen enkele speler van Tenderfeet op tijd terug was in de verdediging. Een time-out en een preek van Coach van Stiphout moesten er voor zorgen dat de focus terug kwam en de 100 punten behaald konden worden. In de laatste minuten van de wedstrijd kon Tenderfeet zich enigszins herpakken in de verdediging werd de 100 punten grens na een rake 3-punter overschreden. In de laatste seconden van de wedstrijd mocht Wouter van Hoof nog naar de vrijeworp lijn om de laatste twee van ‘season high’ 26 punten binnen te schieten. Met de eindstand van 104 – 66 scoort Tenderfeet haar meeste punten dit seizoen en is duidelijk laten zien dat de verlening in de uitwedstrijd nergens voor nodig was geweest.

Scores: Wouter v Hoof; 26, Ron vd Berg; 17, Dennis v Meurs; 16, Rein Megens; 12, Bas v Loon; 11, Jan Mikkers; 9, Nard Megens; 6, Ron Baijens; 3, Sebastiaan Grob en Bart vd Oetelaar; 2