Basketbal

basketbalIn een spannende wedstrijd tegen Waldric uit Woudrichem, hebben de heren 1 van BC Tenderfeet een belangrijke overwinning gepakt: 61-69. Met deze overwinning doen de heren goede zaken in de eerste klasse.

Beide ploegen waren al enkele wedstrijden ongeslagen, en Waldric had nog een kleine kans op het kampioenschap. Waldric startte de wedstrijd met een goede verdediging en Tenderfeet had in de eerste minuten moeite met het fanatisme van de tegenstander. Door goed doorzetten naar de basket wist in eerste instantie Tenderfeet alleen via vrije worpen en inside scores het net te vinden. Naarmate de eerste helft vorderde, veranderde het strijdplan van Tenderfeet. Door het goede werk van de lange mannen dichtbij de basket, lag er veel ruimte voor de driepunter.

Hier maakten de heren gretig gebruik van waardoor er een klein gaatje werd geslagen. Tenderfeet ging met een voorsprong van 5 punten de rust in, waarbij de heren van Woudrichem zich fysiek dienden te herpakken.

Zoals verwacht, kreeg Tenderfeet ook in de tweede helft niets cadeau van de gastheren uit Woudrichem.  De wedstrijd verliep gelijk op, totdat de vermoeidheid bij Waldric op begon te spelen. Via snelle uitbraken wist Tenderfeet het verschil naar maximaal 12 punten te tillen en leek de overwinning in de maak. Na een time-out ging Waldric zeer oppurtunistisch spelen, en Tenderfeet had hier moeite mee. Puntje voor puntje brokkelde weg van de enigszins ruime marge. Door een verre driepunter wist Waldric Tenderfeet tot op 4 punten te naderen. Precies op dat moment sloeg de ploeg van coach van Stiphout keihard toe. 3 afstandschoten zoefden door het net, wat de heren uit Heeswijk-Dinther de overwinning opleverden.

Een zeer knappe overwinning op een sterke tegenstander. Inmiddels is Tenderfeet 4 wedstrijden ongeslagen en met de resterende thuiswedstrijden voor de boeg, kan Tenderfeet zomaar stijgen naar de 4e of 5e plaats. Hiervoor kunnen de heren uw support erg goed gebruiken. Komende zondag 21 april spelen ze tegen de buren uit Schijndel. U bent van harte welkom om 14:00! Voor meer informatie zie www.tenderfeet.nl