Basketbal

basketballogoDe heren 1 van basketballvereniging Tenderfeet speelden zondag 21 april een gemakkelijke wedstrijd. Waar eerder in het seizoen nog verloren werd van tegenstander Schijndel, werd in deze wedstrijd de feitelijke krachtsverhouding duidelijk met een klinkende overwinning: 87-59.

Tenderfeet begon goed aan de wedstrijd en binnen afzienbare tijd stonden de heren al met 15 punten voor. Waar de heren scherp begonnen, kwam Schijndel na een time-out weer in de wedstrijd en wisten ook zij het net gemakkelijker te vinden. Tenderfeet liet de heren van Schijndel te veel hun gang gaan, waardoor de intensiteit van het omhoog moest. Aan het einde van het tweede kwart zette Tenderfeet even aan en maakte in de laatste 3 minuten van het tweede kwart maarliefst 14 punten.

Het derde kwart leek vorspoedig te beginnen, maar door het temporiserende spel van de tegenstander werd Tenderfeet enigszins uit het ritme gebracht. Lay-ups, schoten van achter en voor de driepuntslijn gingen deze wedstrijd minder gemakkelijk door het net en het spel van de heren was minder dan in de voorgaande wedstrijden. Desondanks werd het derde kwart gewonnen met 19-13. Het laatste kwart werd rustig uitgespeeld door de heren uit Heeswijk-Dinther. De wedstrijd was al lang gespeeld en ook de tegenstander vond het wel prima zij niet afgedroogd werden, zoals de heren van Tenderfeet met voorgaande tegenstanders deed. De eindstand werd 87 – 59 waardoor de heren bij winst volgende week op tegenstander Virtus uit Werkendam de 4e plek in de eerste klasse kunnen pakken. De wedstrijd begint om 14:00 en we verwachten een wederom volle tribune bij deze wedstrijd direct voor de 4e plaats.