Basketbal

tenderfeetDe heren van Tenderfeet JU18 hadden afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen Slamdunk ’97 in Heesch. Ze gingen met goede moed met z’n allen naar Heesch, om daar een lekker potje te basketballen. Eenmaal aangekomen en het team bekeken te hebben heeft coach Jan de tactiek opgesteld, terwijl de heren nog aan het inspelen waren.

In het begin ging het gelijk op. Dan scoorde Heeswijk, dan Heesch weer. Waar het spel bij Tenderfeet al vanaf de 4e minuut van het eerste kwart al goed begon te lopen was de wedstrijd nog niet beslist.

Met een goede verdediging de spelverdeler van Heesch door Koen kon de rest van het team de ‘zoneverdediging’ toepassen. Deze verdediging was waterdicht en er werd (bijna) geen bal meer door Heesch ingegooid. Terwijl Stijn (Tenderfeet) keer op keer de rebounds erin gooide. In de rust was de voorsprong van Tenderfeet al 33-19.

Toen Tenderfeet het 3e kwart begon namen ze dankzij de goede aanval van Mass, die in dit kwart maar liefst 8 punten maakte, nog een flinke voorsprong. Iedereen was scherp, waardoor de verdediging alweer waterdicht was. Heesch had in deze kwart maar 2 keer kunnen scoren, wat ervoor zorgde dat de heren een nog verdere voorsprong kregen.

In het 4e kwart begonnen de jongens met een voorsprong van 51-23. Heesch wist gewoon niet te scoren! Helaas kreeg Koen in de 4e minuut al zijn 5e fout, wat een klein gaatje veroorzaakte in de verdediging. Maar dit werd zeer goed opgevuld door Stef.

Uiteindelijk gaat het JU18 team van Tenderfeet met een overwinning naar huis van 63-27. Wat een zeer mooi resultaat is. De jongens zijn dik tevreden, net als de coach. De jongens gaan de komende weken nog hard trainen in ‘De Zaert’, want ze zullen veel zwaardere wedstrijden krijgen dan deze.

DAMES 1 BC TENDERFEET WINT EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Voor de dames 1 van BC Tenderfeet is het basketballseizoen succesvol van start gegaan. De dames uit Heeswijk-Dinther hebben zich versterkt met twee oud-Black Eagles speelsters, die het team naar een hoger plan moeten trekken. Op 20 september stond de eerste competitiewedstrijd tegen OBC op het programma, een wedstrijd waar we bij voorbaat van wisten dat deze gewonnen kon worden.

Voor beide teams was het de eerste competitiewedstrijd, iets wat goed te merken was in de eerste helft. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en er werd weinig gescoord aan beide kanten. Door coaches Wim en Fleur werd er in het tweede kwart op gehamerd om wat feller te gaan spelen, om zo wat meer te forceren. Dit bracht het gewenste resultaat. De dames van BC Tenderfeet konden wat punten uitlopen van de tegenstander, maar helaas ging dit gepaard met een aanzienlijke foutenlast.

Door de foutenlast moesten de dames van Tenderfeet een andere strategie opzetten. Er werd besloten om in een zone-verdediging te gaan staan, waardoor er minder fouten gemaakt werden en we meer fast breaks konden gaan lopen. Echter waren de meiden van Oss hier op voorbereidt en kwamen we moeilijk los van deze taaie tegenstander. Zij waren er niet op voorbereidt dat een van onze nieuwe speelsters een gouden driepunterschot in huis had. Meerdere malen mocht zij vrij aanleggen vanaf de driepunterlijn en schoot zij in totaal 6 driepunters raak. Het gat was geslagen.

In het vierde kwart was het zaak de bal in het team te houden, voor zekere kansen te gaan en het hoofd erbij te houden. De eerste paar minuten wist Tenderfeet nog goed het netje te vinden, later in het kwart waren de meiden in de jubelstemming van de eerste overwinning en kregen we nog enkele punten tegen. De jubelstemming was terecht, de eerste overwinning van dit seizoen is een feit. Een goed begin is het halve werk, op naar de volgende overwinningen!

Eindstand: 45 - 62

Wilt u eens een wedstrijd bijwonen BC Tenderfeet? De eerstvolgende thuiswedstrijden worden gespeeld op zondag 6 oktober om 12:00.