Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

thumb basketballstarsDe eerste wedstrijd van het seizoen voor de jongens van Basketbalvereniging Tenderfeet, tot 14 jaar werd gespeeld op 28 september. En ze hadden er zin in! Oftewel: “We kennen geen genade”.Deze wedstrijd had nog een extra tintje: Shayan moest nu tegen zijn oude vereniging  (Schijndel) spelen en voor Cas (van Alebeek) was dit zijn allereerste basketbalwedstrijd. Hij had al wel met het basketballen, even kennis kunnen maken tijdens het rommeltoernooi, aan het einde van het vorige seizoen. Maar nu moest hij toch ook echt ‘aan de bak’.

Dus op naar Schijndel!

Shayan was wat nerveus natuurlijk; tegen zijn oude team spelen. Maar (daardoor?) liet hij zich van zijn beste kant zien. Later zou blijken dat hij met 6! treffers zelfs de topscoorder was van deze wedstrijd.

Toen de wedstrijd begon, was Jonas de eerste die 2-0 op het scorebord zette, Stijn en Mark volgden.

Schijndel kwam gelijk, maar Tenderfeet wist de eerste periode toch met winst af te sluiten. De voorsprong werd gedurende de totale wedstrijd geleidelijk groter.

Tijdens de rust (na twee periodes) was het 23-7 in het voordeel van Tenderfeet.

Onze jongens kwamen goed op stoom, Jonas legde er nog even drie in en bij Bram was het in met name de vierde periode ook een geoliede machine: vijf treffers!

Erick en Levi waren gedreven stoorzenders en Cas deed zeker, qua “vervelend doen richting de tegenstander”, goed mee. Dat hij daardoor met 5 persoonlijke fouten, het veld af moest… het zij zo! Hij kan in deze hoedanigheid, de boeken in als de eerste speler van U14 die “eraf” moest. En dat in zijn eerste wedstrijd! Dat wordt uitkijken, in de volgende wedstrijd voor hem en de tegenstander. Trouwens hij scoorde ook nog een keer zijn eerste officiële treffer.

De jongens van Tenderfeet sloten de wedstrijd overtuigend af met een winst van 50-17.

Voor de statistieken (laten we de goede assists van een ieder niet vergeten!):

Cas 2 punten, Skip 3 punten, Mattijs en Mark 4 punten, Stijn 7 punten, Jonas 8 punten, Bram 10 punten en Shayan 12 punten.

Volgende wedstrijd: Zondag 6 oktober om 10.30 uur, thuis.