Basketbal

bc tenderfeetNa de eerste wedstrijd van het seizoen vorige week, waarin de heren wonnen van Attacus uit Veghel, moest er deze zaterdagavond afgereisd worden naar Woudrichem. Hier stond de wedstrijd tegen BC Waldric Heren 1 op het programma. Gezien de ervaringen uit eerdere seizoenen wisten de heren uit Heeswijk-Dinther en omgeving al dat deze wedstrijd niet gemakkelijk zou worden. De voorgaande wedstrijden in Woudrichem werden altijd op het scherpst van de snede gespeeld.

Ook dit keer bleek dit weer waar te zijn. Na een gelijk opgaand begin, kon de thuis spelende partij in het tweede gedeelte van het eerste kwart erg makkelijk de basket vinden, waar de scores van Tenderfeet achter bleven. Dit resulteerde in een score van 21-15 aan het einde van het 1e kwart.

Dit konden de heren van Tenderfeet natuurlijk niet op zich laten zitten, en playing coach Ron vd Berg instrueerde zijn spelers over te gaan van een man-to-man verdediging naar een zone verdediging. Dat dit een gouden greep was bleek al direct in het begin van het tweede kwart. De heren van BC Waldric kregen meer moeite de basket te vinden en wisten niet goed om te gaan met deze manier van verdedigen, waar de bezoekers meer rust konden vinden uit de zone verdediging, om met een combinatie van snelle aanvallen en slim uitgespeeld aanvallen makkelijker tot scoren te komen. Dit kwart werd dan ook met 23-9 gewonnen, wat in een ruststand van 30-38 in het voordeel van Tenderfeet resulteerde.

Natuurlijk werd ook de tactiek van Waldric weer aangepast op de zone verdediging, en kwam het spel weer in evenwicht qua scores in het derde kwart. Met een combinatie van verre schoten en sterk spel dicht bij de basket probeerde ze de verdediging van Tenderfeet open te trekken, wat regelmatig succesvol was. Aan de andere kant van het veld wist Tenderfeet met sterk en snel spel onder het bord bij te blijven met scoren. Met name Rein Megens en Bas van Loon, samen goed voor 8 punten en sterk opbouwend  spel hielden het team op de been. Hierdoor kon de voorsprong dit kwart met één punt uitgebouwd worden naar 47-56.

In het laatste kwart was duidelijk dat BC Waldric het spel moest maken om nog kans te maken op de overwinning. Ze begonnen sterk met 7 punten achter elkaar, zonder dat Tenderfeet iets terug kon doen, waardoor de voorsprong weer bijna geheel was verdwenen. Hierna volgde een zenuwslopende periode waar 3 driepunters van beide teams en nog een reguliere score van de thuisspelende partij zelfs de score gelijk trok naar 66-66. Gelukkig wisten de heren van Tenderfeet de rust goed te bewaren en met twee scores van Ron vd Berg, tegenover maar één score van Waldric ging Tenderfeet met een score van 71-68 de slotseconden in. Hier wisten de bezoekers de wedstrijd niet definitief op slot te gooien door het missen van 4 vrije worpen, maar toch werd de wedstrijd met een eindstand van 68-71 in het voordeel van Tenderfeet beslist!