Basketbal

basketballstarsOp zondag 6 oktober stond de wedstrijd tegen de dames van Attacus op het programma. Een team wat we al eerder getroffen hebben vorig seizoen, wat toen een taaie tegenstander was.

De dames van Tenderfeet gingen als een speer van start, binnen de kortste keren stond er een 10-0 voorsprong op het scorebord. Attacus wist pas na 7 minuten tot een score te komen. We sloten dit kwart af met een stand van 17-9.

Dat Attacus een taaie tegenstander was, bleek in het derde kwart. We kwamen moeilijker tot scoren, mede door wat onsportieve foutjes van de Veghelse dames. Attacus moest wat forceren om niet tegen een fikse achterstand aan te kijken  en speelde een full courd press verdediging en maar waren gehaast in de aanval. Dit spel namen de dames van Tenderfeet over waardoor ook wij erg gehaast gingen spelen en onnodige fouten gingen maken. In de time out werd er verteld dat de meiden hun eigen spelletje moesten blijven spelen, tandje erbij in de verdediging en vooral de concentratie hoog te houden. Al valt dat natuurlijk niet altijd mee op een vroege zondagochtend!

We starten het vierde kwart met een tussenstand van 31-19 in het voordeel van de Tenderfeetse dames. In principe een ruime voorsprong gezien het spelverloop, toch was het zaak om de concentratie hoog te houden en de dames van Veghel niet terug in hun spel te laten komen. Want een voorsprong in het basketbal is ook weer zo omgebogen naar een achterstand.. Gelukkig stonden Nicole, Lotte en Laura hun mannetje in de rebound en konden er geregeld fast breaks gelopen worden die prachtig afgemaakt werden door onder andere Lotte en Madeleine. Attacus kon moeilijk het netje vinden terwijl de dames van Tenderfeet er lustig op los bleven scoren. We winnen dit kwart overtuigend met 16-4!

Uiteindelijk winnen we deze wedstrijd met 56-30. Ondanks dat we niet al te best hebben gespeeld, toch hebben we deze wedstrijd als een team binnengesleept. Iets waar we erg trots op mogen zijn!

Aanstaande zondag om 15:15 spelen de dames van BC Tenderfeet een uitwedstrijd in Den Dungen. U bent hierbij hartelijk uitgenodigd om te komen kijken!