Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

tenderfeetDe eerste thuiswedstrijd van het seizoen, gespeeld op 16 oktober, voor de jongens van Basketbalvereniging Tenderfeet, tot 14 jaar. Tegen EBBC (Den Bosch) is, altijd lastig..De jongens hadden na vorige week natuurlijk er wederom zin in om ook deze wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Shayan was de eerste die scoorde en de 0-0 omzette in een 2-0. Daarna scoorden o.a. Skip en Stijn (met strafworpen) waardoor Tenderfeet uitliep met een ruime voorsprong. Levi liet zich in deze eerste periode van zijn goede kant zien door niet alleen, zoals gewoonlijk, als verdediger op te treden, maar ook hij legde er twee in. Het ging hard met de scores in de eerste periode, want ook Jonas legde er een aantal in. De eerste periode werd afgesloten met een 23-1 voorsprong.

In de tweede periode liep Tenderfeet nog verder uit. Mark met name droeg bij aan de tussenstand van 59-3. EBBC kwam duidelijk te kort.

Na rust gingen de Tenderfeetjongens goed door. Immers, een wedstrijd is pas afgelopen na het laatste fluitsignaal. Shayan was de gehele wedstrijd goed op dreef, net als Jonas en Skip. Ook Erick liet legde er nog een in en Bram was met name in de vierde periode dé man.

Er werd goed op de vrije man gespeeld. Stijn had een prominente rol onder de basket en zat er met de re-bound steeds goed tussen en speelde dan weer goed naar buiten.

De eindstand, 107-5, was tekenend voor de wedstrijd. Iedere speler had zich goed ingezet, vrijgespeeld en samengespeeld.

Voor de statistieken;

Shayan 20 punten, Stijn 17, Skip 16, Jonas 14, Bram 12, Mark 8, Cas 6, Levi 4 en Erick 2.