Basketbal

bc tenderfeetZondagmiddag 16:15 stond de wedstrijd tegen EBBC Heren 5 op het programma. Vorig jaar titelkandidaat en met dit jaar maar een paar wijzigingen in de selectie weer een geduchte tegenstander.

Het eerste kwart van de wedstrijd begint iets in het voordeel voor de bezoekers uit Heeswijk-Dinther en omstreken. Door de strakke zone verdediging van Tenderfeet komt EBBC weinig aan scoren toe. Maar ook EBBC staat bekend als een stugge ploeg waar altijd maar weinig scores (voor en tegen) vallen. Dit evenwicht slaat uiteindelijk, mede door 7 punten van Ron v/d Berg, om in het voordeel van Tenderfeet: 10-15.

In het begin van het tweede kwart kan door een sterke verdediging en veel rebounds door ondermeer Rein Megens en Dennis van Meurs de voorsprong uitgebouwd worden. Helaas wordt dit later in het kwart weer teniet gedaan door makkelijk vallende schoten van EBBC en het missen van vrije worpen door de heren van Tenderfeet. Toch wordt de voorsprong uitgebouwd naar een stand van 18-25 bij rust.

Dat deze voorsprong nog niet betekend dat er gewonnen is, blijkt in het fysiek zware derde kwart, waarin EBBC steeds dichterbij de basket komt en daar ook goed tot scoren komt. Vanuit de kant van Tenderfeet wordt het spel zowel in de verdediging als in de aanval slordiger. Hierdoor voelt EBBC dat er meer in zit dan alleen achter de feiten aan lopen en naderen ze Tenderfeet tot op 31-33 aan het eind van het derde kwart.

Dat het vierde kwart beslissend gaat zijn is duidelijk. Beide teams willen niks weg geven, wat erin resulteert dat eerst EBBC langszij komt bij Tenderfeet, maar daarna de voorsprong weer terug wordt gepakt door Tenderfeet, voornamelijk dankzij vrije worpen: met nog twee minuten te spelen staat er een voorsprong van 39-42 op het bord voor Tenderfeet. Deze voorspong wordt weer teniet gedaan door EBBC en met nog 20 seconden te spelen staat er zelfs een voorsprong van 46-45 in het voordeel van EBBC op het scorebord. In een time-out voor Tenderfeet wordt besproken dat in de aanval tot de laatste seconde wordt gewacht met een score poging, gezien EBBC dan niks meer terug kan doen mocht de bal zitten. Zo gezegd zo gedaan, met nog 1 seconde op de klok scoort Ron v/d Berg een 3-punter vanuit een onmogelijke situatie! Helaas weet EBBC met nog één seconde op de klok dit trucje te herhalen, maar dan met een 2-punter, wat resulteert in een stand van 48-48. Wat kan er veel gebeuren in een paar seconden tijd!

Gelijkspel betekend bij basketbal verlenging! Deze wordt begonnen met een 3-punter door Jan Mikkers. De daarop volgende aanval van EBBC wordt afgeslagen en Ron v/d Berg neemt de tweede 3-punter van de verlenging op zich. Na nog enkele vrije worpen zonder tegen scores van EBBC gooien de heren uit Den Bosch de handdoek in de ring met een eindstand van 50-58!