Basketbal

Tenderfeet-logoZondag 27 oktober stonden de dames van Tenderfeet weer klaar voor een wedstrijd, dit keer stonden zij tegenover de dames van BV Schijndel. Een tegenstander waarvan ze niet wisten wat ze ervan moesten verwachten.

Ook deze wedstrijd werd gestart met een full courd press, waarbij veel druk werd gezet op de bal. Dit om het spel te verstoren bij de dames uit Schijndel en dat resulteerde in de eerste periode dan ook tot weinig scores bij de dames van BV Schijndel. Maar ook de Tenderfeetse dames konden moeilijk het netje vinden. De aanvallen liepen stroef en konden maar weinig tot scoren komen. Dit leverde de lage score van 6-4 in het voordeel van de dames van Tenderfeet op aan het eind van de eerste kwart.

Ondanks dat de dames van Tenderfeet nog niet het sterke spel speelde dat ze gewend zijn, gingen ze vol goede moed het tweede kwart in. Na een paar snelle scores zakte het spel toch weer in een beetje in. In de time out werd gezegd we ons moesten blijven concentreren. Daarnaast werd van de full courd press overgegaan naar een man to man verdediging. Er werd hard gewerkt in de verdediging waardoor het voor Schijndel moeilijk bleef om te scoren. Aan de andere kant was dit voor Tenderfeet alleen ook het geval. Beide teams scoorden in het tweede kwart 11 punten, dit resulteerde in de rust tot een stand van 17-15, nog steeds in het voordeel van de dames van Tenderfeet.

Er bleken onderling een paar kleine frustraties te spelen, maar tijdens de rust werd door de coaches Fleur en Wim verteld dat we vooral positief moesten blijven. Het derde kwart begon met een score van Schijndel, hierdoor stond het gelijk met een stand van 17-17. Het was voor de dames van Tenderfeet geen optie om achter te komen staan, dit resulteerde in een feller spel bij Tenderfeet. Schijndel werd uit de bucket gehouden en kreeg geen kans tot scoren, waardoor de voorsprong weer terug was bij de dames van Tenderfeet. Aan de andere kant leverde het felle spel ook veel fouten op, waardoor Schijndel vaak aan de vrije worp lijn stond. Gelukkig wisten ze hier niet veel punten uit te scoren. Het derde kwart was beslist in het voordeel van Tenderfeet met een stand van 34-24.

De voorsprong van 10 punten was voor de dames van Tenderfeet niet genoeg zekerheid, ze zouden hard hun best moeten blijven doen in het vierde kwart om de wedstrijd te kunnen winnen. Er werd weer een tandje bijgezet door het spelen van een full courd press, waarbij we terugvielen in een zone verdediging. Ook dit kwart maakten de Tenderfeetse dames veel fouten, waardoor een aantal spelers moesten opletten dat ze niet met 5 fouten uit het veld gestuurd zouden worden. De dames Schijndel hadden nog steeds moeite om te scoren vanaf de vrije worp lijn, waardoor ze niet konden inlopen op de dames van Tenderfeet. Door de luide aanmoediging van het publiek bleven de dames van Tenderfeet gemotiveerd en wisten ze na een moeizame, maar toch sterk gespeelde, wedstrijd weer een overwinning te behalen. De wedstrijd werd gewonnen met een verdiende stand van 45-36.

TENDERFEET HEREN 1 WINT VRIJ EENVOUDIG VAN BC LANGSTRAAT SHOOTERS

Door: Dennis van Meurs

De Langstraat Shooters, een onbekend team voor de heren uit Heeswijk. Tijdens het warmlopen blijkt dat het, net zoals Tenderfeet, een jong en fris team is. Dit moet tijdens de eerste thuiswedstrijd en de eerste wedstrijd met coach Voets een mooie pot brengen!

Met deze gedachte in het achterhoofd wordt aan het eerste kwart begonnen. Hierin blijkt inderdaad dat beide teams graag snel willen spelen. Het enige verschil is dat Tenderfeet tamelijk slordig omgaat met de geboden kansen, maar de bezoekers uit Waalwijk helemaal niet scoren uit de kansen, die er ruimschoots waren. Dit resulteert in een stand van 11-2 in het voordeel van Tenderfeet na het eerste kwart

In het tweede kwart blijft Tenderfeet het de tegenstanders moeilijk maken , maar verzuimt het in eerste instantie afstand te nemen, door veel vrije worpen niet te benutten. Al richting de rust beginnen er wat meer schoten te vallen en ook de actie onder de basket beginnen beter te lopen. Maar ook de diesel van de bezoekers begint langzaam op gang te komen. Ruststand: 31-12.

Dan het derde kwart, hierin gaat het alsnog bijna mis. De Langstraat Shooters schieten als een speer uit de startblokken, waar Tenderfeet helemaal de kluts kwijt is. Wanneer de bezoekers tot 7 punten verschil zijn genaderd beseffen de heren uit Heeswijk eindelijk dat er iets moet gebeuren, anders gaan ze de behoorlijk voorsprong bij rust nog weggeven. Na een time-out van coach Voets vallen de heren van Tenderfeet weer terug op routine en wordt nadrukkelijk de rust gepakt om terug in het spel te komen. Hierdoor is de schade na het derde kwart beperkt gebleven en gaat Tenderfeet met een voorsprong van 47-33 het vierde kwart in.

In het begin van het vierde kwart lijkt het alsof de Langstraat Shooters nog iets terug willen doen, maar door een felle verdediging en snel aanvallend spel van onder andere van Nard Megens komt de eindstand op 60-39.