Basketbal

Tenderfeet-logoOp 27 oktober hadden we onze 4e wedstrijd van het seizoen al weer. Na een niet zo’n geweldige wedstrijd tegen Vught, kwam nou Taxandria, Oisterwijk op bezoek. We hadden hun vorige uitslagen gezien en dachten dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou worden.

De tegenstander begon met een zone-defensie, dat ze de hele wedstrijd hebben gedaan. Wij begonnen de wedstrijd met een man-2-man verdediging, dit ging goed en er werd strak verdedigt. Zelfs Stef zat er zo strak op dat hij vele onderscheppingen heeft kunnen maken en ook in het begin aan de lopende band scoorde. Ze hebben Stef onderzocht, maar er was niks gevonden. Ook Joris maakte scores en hoopte dat hij zijn record kon verbreken, een lay-up van vijf meter. Dat was helaas niet gelukt. Ook Koen stond goed te schieten en schoot veel raak, omdat hij veel ruimte kreeg. Na het 1e kwart gingen we ‘pauzeren’ met een stand van 20-4. De tegenstander had blijkbaar niet zo veel zin en de mogelijkheden er ook niet voor om te scoren.

Na de ‘pauze’ begonnen we met het 2e kwart. Blijkbaar was Stijn ook weer wakker geworden, want hij begon ook te scoren. Zelfs nummer 22 had twee punten voor ons gemaakt, terwijl we geen nummer 22 hebben. Bij deze bedankt! We bleven door gaan met scoren, maar de tegenstander had er denk weer zin in en scoorde ook. Onze defensie was niet echt optimaal goed, en waren niet bij de les en lieten wel eens onze man gaan en scoorde ineens 17 punten. Dat kwam vooral doordat ze lange centers hadden, waarbij ze de bal hoog naar hun center gooide en zo makkelijk konden scoren. Dat was vooral op het einde van de laatste helft van de 2e periode. We gingen rusten met een stand van 36-21. Dit kwart hadden we verloren met 16-17.

Na het drinken en een koekje te hebben gegeten, begonnen we met volle moed aan de 3e kwart. Vooral Koen en Joost hadden in dit kwart veel gescoord. Ze waren samen goed voor 16 punten in dit kwart. Vanaf dit kwart speelden we een tactiek om snel en makkelijk door hun zone-defensie te komen. In het begin was het nog een beetje stroef, want de centers wisten niet goed waar ze moesten gaan staan als we naar de andere kant gingen. Na wat uitleg van Ron, ging het langzaam steeds beter en zo werd het spel al wat beter. Dit kwart werd gewonnen met 20-12.  De stand was ook 56-33.

Toen brak alweer het laatste kwart aan. De tactiek werd nog even goed uitgelegd. Het spel liep goed, maar er werd ook weer veel gescoord aan de andere zijde, bij de tegenstander. Onze scores werden ook minder en er werd niet gefocust gespeeld, waardoor er niet goed werd verdedigt. Er gebeurde ook niet veel in de 4e kwart. We verloren dit kwart met 11-12.

We wonnen de wedstrijd met 67-45. Het was toch een makkelijkere wedstrijd dan we dachten, maar konden beter spelen. Onze volgende wedstrijd is op zondag 3 november tegen JRC, Boxtel. Kom met z’n allen kijken, want bij winst kunnen we 2e worden!