Basketbal

Tenderfeet-logoTot nu toe waren er twee teams nog ongeslagen in de 2e klasse: Almonte heren 3 en Tenderfeet heren 1. Zondag 3 november moet daar verandering in komen, gezien de teams tegen elkaar moeten aantreden. Almonte is nu al een serieuze titelkandidaat met een gevarieerd team: Lengte, snelheid en techniek is allemaal aanwezig.

De wedstrijd wordt door beide teams voorzichtig begonnen. De verdedigingen worden strak dichtgehouden en aanvallen goed opgezet. De eerste kansen waren voor de bezoekers uit Eindhoven, maar de vrije worpen die daaruit voortkwamen worden allen gemist. Na 6 minuten spelen wist Tenderfeet steeds vaker door te breken in de verdediging van Almonte, vooral Nard Megens wist hierdoor sterk het net te vinden. De stand na het eerste kwart is laag maar positief: 12-6.

In het tweede kwart schakelt Tenderfeet om naar een zone verdediging, om hiermee te grootste kracht van het team te bewerkstelligen: snelle uitbraken richting de basket van Almonte. Dit, in combinatie met sterk rebound werk onder eigen basket, zorgt ervoor dat Tenderfeet langzaam uit kan lopen. Helaas kan Almonte aardig omgaan met de zone verdediging, dus ook daar vallen nog redelijk wat scores, maar na een laatste 3-punter van Jan Mikkers staat met rust 34-23 op het scorebord.

Na de korte onderbreking komt Almonte als een speer uit de startblokken; score na score valt met gemak. Tenderfeet daarentegen is de kluts kwijt, de eerste vijf minuten wordt er niet gescoord en het staat 34-37 in het voordeel van Almonte voordat de draad weer enigszins wordt opgepakt. Maar Almonte laat deze goede periode niet meer los en sluit het kwart af met een voorsprong: 38-46.

In het vierde kwart wordt door coach Voets weer terug gepakt op de zone verdediging, om van hieruit weer de rust te vinden voor sterke aanvallen. Dit lijkt enigszins te lukken, de scores aan beide kanten gaan gelijk op. Maar dit is natuurlijk niet genoeg om nog de winst te kunnen pakken en de laatste vijf minuten wordt over het gehele veld man-to-man verdedigd. Deze tactiek betekend alles of niks voor de mannen uit Heeswijk-Dinther en omgeving. Helaas wordt het niks en neemt Almonte de punten mee naar Eindhoven. Eindstand: 54-65.