Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

 

Tenderfeet-logoOp zondag 3 november 2013 stond de thuis wedstrijd tegen Den dungk 3 op het programma. De dames van Tenderfeet begonnen de wedstrijd sterk, met een full courd press waarbij er veel druk werd gezet op de bal. Dit om het spel te verstoren bij de dames uit Den dungen en dat resulteerde in de eerste periode dan ook tot weinig scores bij de dames van Den dungk. De dames van Tenderfeet konden in de eerste periode echter wel het netje vinden. Dit resulteerde op een overwinning van de eerste periode bij de dames van Tenderfeet met 20-9.

Het tweede kwart begon wat rommelig, de rollen van de teams waren nu omgedraaid. De dames van Den dung kwamen terug. De coaches van Tenderfeet besloten om over te gaan in een men to men verdediging, nog steeds met een full courd press. Hierdoor werden er veel fouten gemaakt door de dames van Tenderfeet. Omdat Den dungk een paar lange centers hadden konden ze makkelijk in de bucket de bal krijgen en de bal in de basket gooien. Deze tweede periode werd gewonnen door Den dungk. De dames van Den Dungk maakte 16 punten en de dames van Tenderfeet 12. Echter bleef Tenderfeet voor staan en sloot deze periode af met 32-25.

De derde periode begonnen de dames van Tenderfeet met een men to men press en een zone verdediging na de middenlijn. Dit deden ze omdat er gaten vielen bij de zone press en bij een men to men verdediging de centers makkelijk de bal konden krijgen. Wederom werden er weer veel fouten gemaakt door de dames van Tenderfeet, dit zorgde ervoor dat Liselotte, Nicole, Madeleine en Lotte Broeren met 4 fouten op het veld stonden. Er werden door de dames van Tenderfeet te snelle aanvallen gespeeld en te veel geschoten, echter vielen deze schoten niet. Toch slaagde de dames van Tenderfeet om het einde van deze periode af te sluiten met 52-38.

Bij de laatste periode moesten de dames van Tenderfeet ervoor zorgen om zo weinig mogelijk fouten te maken, dit vooral omdat er 4 speelsters 4 fouten hadden en op moesten letten dat ze niet met 5 fouten het veld af werden gestuurd. Er werd aan beide kanten gescoord en er werden weinig fouten gemaakt. De dames van Tenderfeet werkte hard om voor te blijven staan. Er was genoeg motivatie om hard te blijven knokken. Dit resulteerde weer op een overwinning bij de dames van Tenderfeet. De wedstrijd werd gewonnen met een verdiende stand van 64-50.

Scores:

Laura Pennings:                       16 punten

Madeleine Smits:                     14 punten

Liselotte Hitters:                       13 punten

Nicole Voets:                           10 punten

Lotte Broeren:                          6 punten

Ankie Hanegraaf:                     2 punten

Yvonne van Schijndel:              2 punten

Lotte van Alebeek:                   0 punten