Basketbal

742127_hoopsZaterdag 6 oktober werd de derde wedstrijd van dit seizoen gespeeld voor de mannen van BC Tenderfeet. Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden met 22 wedstrijden gespeeld waarvan maar twee verloren en dus promotie, kenden zij een slechte seizoensstart. Twee gespeeld, twee verloren, terwijl alle oefenwedstrijden wel winnend afgesloten werden. Nee de ‘lange mannen’ hadden tot zaterdag nog niet laten zien waartoe zij en staat waren. De eerste wedstrijd werden zij in het begin niet geheel weggespeeld, maar speelden vooral ook zenuwen en een slechte afwerking een grote rol in het duel tegen Boxtel. Het tweede duel begon sterker, maar liet zowel verdedigend als aanvallend ook zeker te wensen over. Na het tweede kwart stond de ploeg uit H-D zeven punten los en er lagen perspectieven om de eerste wedstrijd te gaan pakken. Maar de ploeg uit Waalre profiteerde van domme fouten en wist in de laatste seconden van de wedstrijd toch net langszij te komen.
 Afgelopen week werd er in de Zaert scherper getraind op de verdediging en in de derde uitwedstrijd op rij moesten er hoe dan ook punten gepakt worden. De sporthal van Geldrop was ditmaal het strijdtoneel en de mannen waren gebrand om te winnen. De wedstrijd begon met twee teams die zeer gewaagd waren aan elkaar. Na het eerste kwart gaf het scorebord 18 – 20 aan. Een kleine voorsprong dus. Helaas wist Tenderfeet dit niet door te zetten in het tweede kwart waar verloren werd met 11 – 6 respectievelijk 29 - 26. Er werd aanvallend te weinig gebracht en de tegenstander walste gemakkelijk door de verdediging van de mannen uit H-D heen. Reden voor een time-out. Er zou meer pressie gespeeld gaan worden in de verdediging en de tegenstander moest uitgeput worden. Dit lukte vrij aardig waardoor Geldrop overschakelde op een minder inspannende verdediging. Hierdoor kon Tenderfeet een aantal keer zeer goed scoren. Het derde kwart was dan ook voor de heren uit H-D
 9 – 20, waardoor de algehele tussenstand op 38 – 46 stond. Ze waren dus flink ingelopen en dit bood perspectieven voor een overwinning. Het vierde kwart werd op dezelfde manier gespeeld als in het derde. De tegenstander ging op het einde zelfs nog overtredingen maken om balverlies te forceren, maar dit had geen zin meer. Tenderfeet zou in zijn derde uitwedstrijd op rij zijn eerste zegen pakken. De eindstand was dan ook 49 – 63. Een mooie stand, hoewel er nog veel moet gebeuren in Heeswijk – Dinther. Zondag 14 oktober staat er een wedstrijd om 13.30 uur gepland in thuisbasis de Zaert in Dinther en zal er opwachting gemaakt worden tegen de mannen van Someren. Weer een nieuwe test voor de mannen van BC Tenderfeet dus.