Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

tenderfeetHeeswijk-Dinter 11 november – Voor de lange mannen van basketbalclub Tenderfeet uit Heeswijk – Dinther stond dit weekeinde de wedstrijd tegen de koploper van de competitie op het programma. JRC uit Boxtel. Heren 1 had er al eerder tegen gespeeld en toen helaas verloren. Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen en toen liep het nog niet zoals het moest. Reden voor verbetering dus. Tenderfeet begint met de week beter te spelen en onder leiding van Hans Hagen en Wim Voets stijgt het niveau van het jonge team met grote stappen. En het team stijgt zo ook op de ranglijst naar de plaats waar het eigenlijk thuishoort. Het team heeft uiteindelijk de ambitie om weer te promoveren, maar ziet dit jaar als een jaar om te leren en wil rond plaats drie à vier eindigen. Daarom was het ook heel erg belangrijk om de wedstrijd tegen de koploper te pakken. De mannen begonnen geconcentreerd aan de warming-up en dit liep lekker en de concentratie werd ook doorgezet in
 de wedstrijd. Het eerste kwart stond in het teken van goed spel neerzetten en het tegengaan van balverlies. Dit ging goed en na tien minuten stond er dan ook een stand van 12 tegen 8 op het scoresheet. Er werd goed verzorgt gebasketbald en als dit gebeurt is het moeilijk om van de jonge mannen uit Heeswijk – Dinther te winnen. Ook in periode twee werd er zeer goed gebasketbald en het schot van een aantal spelers begon ook lekker te vallen. Zo kon Tenderfeet aan een uitbouw van de score beginnen. Na periode twee ga het scorebord dan ook 30 tegen 23 aan. Een mooie stand om de rust mee in te gaan. Na een korte pauze werd het derde kwart gestart. De mannen hadden de orders meegekregen om rustig te blijven basketballen en vooral hun eigen spel te blijven spelen. Een stevige verdediging en rust in de aanval. Dit zorgde ervoor dat na een goed derde kwart de stand op 45 tegen 29 stond. Dit was een gat dat groot genoeg was om de wedstrijd rustig uit te spelen.
 De pot die vooraf toch als lastig maar niet onmogelijk werd gezien te werd uiteindelijk gewonnen met 65 tegen 42. Een zeer mooie en verdiende overwinning na een wedstrijd met mooi, goed en rustig spel. Volgende week staat er de wedstrijd tegen Helmond te wachten waar alle mannen ook weer vol aan de bak moeten. Een pot tegen een team dat net zoals JRC, tot aan deze wedstrijd, nog niets verloren heeft.

__________________________________________________