Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

742127_hoops.jpgAfgelopen zaterdag moesten de heren van basketbalclub Tenderfeet spelen in Uden. Een wedstrijd die ze per se wilden winnen. Vooral omdat Uden in de onderste regionen van de competitie meedraait. De wedstrijd werd zeer onrustig gestart, Tenderfeet speelde niet rustig een leed veel onnodig balverlies. Daarom was het ook onnodig gelijk na de eerste periode. Het bord noteerde een stand van 15 tegen 15. Er werd een pressie gespeeld in de verdediging, deze pakte soms goed uit maar vaak ook niet. Dit kwam vooral door een slechte omschakeling van aanval naar verdediging. In de tweede periode werd er wat rustiger gespeeld, maar door een slechte transitie kon Uden makkelijk bij blijven en zelfs voor komen te staan.

Het was bij rust dan ook 29 tegen 27. Een kleine achterstand dus. Na de rustperiode werd er een ander spelsysteem ingezet. De verdediging werd omgezet naar een zoneverdediging waaruit ook iedere keer snel de aanval gestart kon worden. Dit was hét wapen waar Tenderfeet vorig jaar veel wedstrijden mee gewonnen heeft, maar wat tot nu toe in de competitie nog niet goed uit de verf was gekomen. Deze wedstrijd werkte het wel goed door snel te starten vanuit de verdediging naar de aanval werd in de derde periode Uden weggespeeld. De periode stand was dan ook 13 tegen 32 punten in het voordeel van de mannen uit Heeswijk – Dinther.

Dit was de ommekeer in de wedstrijd. De vierde periode probeerde Tenderfeet dit nog door te drukken, maar dit lukte niet. Er werd weer veel onnodig balverlies geleden, maar dit kon weinig meer veranderen aan de stand. De eindstand na veertig minuten was dan ook 51 tegen 69. Een mooie overwinning dus weer voor Tenderfeet.

Heeft u interesse in basketbal, kom dan eens op donderdagavond naar de Zaert in Dinther. Hier traint Tenderfeet en dan kunt u een paar trainingen op proef meedoen.