Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

basketballstars.jpgAfgelopen zaterdag speelde het eerste team van basketbalvereniging Tenderfeet uit Dinther een wedstrijd tegen Deurne Pioniers. Een wedstrijd waarin de vaste spelverdeler helaas met een blessure aan de kant zat en andere spelers hun verantwoordelijkheid moesten nemen binnen het team. Maar ook een wedstrijd om te winnen, Deurne staat namelijk een aantal plaatsen onder Tenderfeet. De mannen uit Dinther begonnen zoals vaak onrustig aan de wedstrijd en het duurde dan ook weer een tijdje voordat het spel lekker liep. De aanvallen werden niet lang genoeg uitgespeeld, maar gelukkig bleven de scores niet achterwege wat anders nog wel eens het geval wil zijn.

Na het eerste kwart was er een kleine voorsprong van twee punten. Deurne had 21 punten weten te maken en Dinther 23. In het tweede kwart werd de verdediging iets scherper gezet en moest er meer gebruik gemaakt worden van de fast-break van Dinther. Kortom, snel omschakelen en een snelle uitbraak van twee of drie spelers waaruit gescoord kan worden. Dit lukte aardig, maar Dinther moest op zijn hoede blijven.

Bij rust had de ploeg uit Deurne 34 punten en de lange mannen uit Dinther hadden 40 punten. Nog steeds de voorsprong, maar geen veilig gevoel. Deurne had namelijk een speler die uit onmogelijke hoeken driepunters kon schieten en daar reageerde Tenderfeet slecht op. Het was ook
moeilijk om tegen deze punten scores van Tenderfeet te zetten. De vaste schutter werd deze wedstrijd spelverdeler, een taak die hij vaker uitvoert, maar hierdoor kwam hij minder vrij om voor schoten te zorgen.

In de derde periode werd het spel toch goed doorgezet en de stand over deze periode was dan ook 10 tegen 16. En het verschil tussen Deurne en Tenderfeet werd dan ook steeds groter. In het vierde kwart werd er veel rondgespeeld en vooral veel tijd genomen voor aanvallen. Dit zorgde ervoor dat de eindstand 59 tegen 72 was.

Een goede overwinning dus weer voor BC Tenderfeet dat een goede positie op de ranglijst heeft om in deze competitie te blijven spelen.