Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

logo_bc_tenderfeet.jpgDe afgelopen paar wedstrijden van de lange mannen uit Heeswijk – Dinther waren goed als je naar de uitslag kijkt, maar het spel liet af en toe wel wat te wensen over. Vaak werd de voorsprong gepakt en vervolgens weer uit handen gegeven, zodat in de laatste periode alle zeilen bijgezet moesten worden. Dat was dit weekeinde echter niet het geval. Er werd gespeeld tegen Almonte een ploeg uit Eindhoven en zeer onbelangrijk voor de ranglijst was de wedstrijd niet. Tenderfeet en Almonte zijn directe concurrenten op de ranglijst. De wedstrijd werd goed gestart en er was en goede afwisseling tussen 5 tegen 5 aanvallen en fast-breaks.
 
Daardoor stond Tenderfeet al na tien minuten voor met 27 tegen 19 punten. Er werd fel verdedigd en iedereen hield zijn koppie er goed bij. Dit moest ook wel. De bank was namelijk erg klein en werd bezet door maar twee spelers waarvan een ook nog eens geblesseerd was. In het tweede kwart werden er wat "puntjes op de i" gezet en de stand na dit kwart was dan ook 55 tegen 36. Een goed scoreverloop dus.

Tenderfeet startte snel vanuit de verdediging waardoor de verdediging van Almonte lang nog niet altijd goed stond. Ook werden er veel steals gemaakt wanneer Almonte aan het aanvallen was, hierdoor werden ook veel punten vergaard. Na dertig minuten was de stand dan ook 73 tegen 45. In het laatste kwart is dit nog 82 tegen 52 geworden en werd de wedstrijd rustig, maar helaas niet volledig geconcentreerd meer uitgespeeld.

Kortom een goede overwinning. Tenderfeet heeft nog twee wedstrijden voor de boeg en bij winst, wat niet onmogelijk is, heeft het zich in deze nieuwe competitie na het kampioenschap van vorig jaar goed gevestigd in de middenmoot.