Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

basketballstars.jpgBeste Basketballers en Basketbalsters van BC Tenderfeet, ouders, oud leden en sponsoren. BC Tenderfeet bestaat 25 jaar, jullie hebben het kunnen lezen in de media: de basketbal vereniging van Heeswijk Dinther Loosbroek, weet trots te melden dat we  in 2008 al weer 25 jaar bestaan.

Graag willen wij, het bestuur, dan ook iedereen die nu of in het verleden iets met BC Tenderfeet te maken heeft gehad bedanken voor de inzet en voor degenen die op ons jubileum feest komen en/of deel te nemen aan het toernooi, een sportieve en gezellige dag wensen.  Deze dag is met een enthousiaste club van BC Tenderfeet leden georganiseerd in de vorm van het voor BC Tenderfeet kenners alom bekende rommeltoernooi. Samen met de huidige leden, ouders, oud-leden, trainers en coaches proberen wij er een onvergetelijke dag van te maken. Met als:  KLAPPER VAN DEZE MIDDAG IS NATUURLIJK HET GOUDEN SCHOT.


Met een mooie eerste prijs, maar  de winnaars van het toernooi gaan ook niet met een lege maag naar het feest. Ook is vanmiddag een wedstrijd van onze u10 en de u10 van Berlicum. Waarna we met deze groep gaan eten. Voor nu laat ik het hierbij, vanavond kom ik nog even terug om samen met iedereen terug te kijken naar de geschiedenis van BC Tenderfeet.

           

Avond:
Ruim 25 jaar geleden moet het ongeveer zo gegaan zijn: Wilma van Gerwen, toen vrij nieuw in Heeswijk Dinther basketbalde in Veghel. Met veel plezier natuurlijk, maar wel met de gedachte waarom kan dat hier niet in HDL.

Het bleef knagen en Wilma kennende ging ze stappen ondernemen. Hoe ??

Ze verzamelde mensen om haar heen die ook enthousiast waren van het idee om voor HDL een basketbal vereniging op te richten. Samen met Antoinet van Gerwen, Annemarie de Bruin, die later de eerste voorzitter zou worden van BC Tenderfeet, Hans Voets, Ron Jansen, Toon van der Heijden en Gonnie Broeren werden vergaderingen belegd, overleg gepleegd met de bond en naar de notaris gegaan.

De eerste leden vergadering vond plaats op 22 juni en de naam zou Tenderfeet worden.

Wat betekent: nieuw komeling, beginner, groentje, debutant, vlasbaardje en broekie.
Maar ook novice, wat staat voor kenner, specialist, expert, deskundige en routinier.


Bij die laatste wil ik even stil staan, we hebben een aantal routiniers in ons midden. Ik doel daarbij op Tineke Beusekom,  Gonnie Broeren en Toon van der Heijden die al van het eerste uur lid zijn en in al die jaren, in wisselende functies veel voor de vereniging hebben betekend.

Ik kom straks nog even bij jullie terug.


Maar ook wil ik stil staan bij de kenners, de deskundige.
Dat wil ik heel breed zien, dat moet ook wel in deze tijd. Bij een vereniging heb je kenners en deskundige nodig op velerlei gebied. Neem de vele contacten, de contacten met de bond, met de leden met andere clubs. Alles is digitaal en moet up to date zijn. Gelukkig heeft BC Tenderfeet dan ook Bart van de Oetelaar die veel van dit werk voor zijn rekening neemt.  Voor Bart is het vandaag overigens dubbel feest, op het feest van 25 jaar Tenderfeet, wordt Bart, hoe kan het mooier,  25 jaar. Bart van Harte namens ons allemaal.


Naast de contacten zijn er ook de instanties waar je als vereniging verantwoording aan af moet leggen, om er maar enkele te noemen: de bond, de gemeente. Ook daar is  kennis voor nodig. Samen met Marco en Koen gaat Ellen daarvoor.


Samen met de andere bestuursleden hebben we de taken verdeeld van wedstrijd secretariaat tot materialen commissie. Dit bestuur maakt BC Tenderfeet mogelijk. Hartelijk dank hiervoor.


Kennis en deskundigheid is natuurlijk ook nodig bij het basketballen zelf, kennis en inzicht om zelf te kunnen spelen, maar ook omdat over te brengen. Enthousiast het basketballen overbrengen op nieuwe leden,  maar ook verdieping en nieuwe technieken toepassen zodat het spel op een hoger niveau getild wordt. Daar spelen de trainers en coaches een belangrijke rol in.

Zij zijn de spil in een team, de as waar een team opdraait.


Daarom zijn we trots op Fleur Mikkers, Laura Pennings, Bart van de Oetelaar, Koen Broeren, Jan Mikkers, Pim Broeren en natuurlijk Hans Hagen.
Bedankt voor jullie inzet voor BC Tenderfeet.


Een vereniging heeft veel kosten, de huur van de zaal, lidmaatschap aan de Bond, verzekeringen, materialen etc.  Om de kosten en de contributie beheersbaar te houden zijn we erg blij met onze sponsoren: Voor dit jaar zijn dat: Bouw bedrijf Ton van der Heijden, Bak ver, van Theo van Hoof, Nemex, landmeters, van Jo Rijkers uit Loosbroek en de Rabobank.
Namens Tenderfeet onze hartelijke dank voor jullie bijdragen.


Maar vanavond is het feest en de feest- werkgroep olv Tineke heeft haar werk goed gedaan.
Dus genoeg gepraat, ik wil Ellen vragen om aan de leden die 25 jaar lid zijn en de oprichtster een bloemetje te geven, om daarna verder te gaan met het feest veel plezier en denk eraan ons motto is: 
       

BC Tenderfeet is er voor iedereen.

         Martien van der Wijst,

            Voorzitter