Basketbal

basketballstars.jpgIn het weekend van 5 oktober 2008 stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor de lange mannen van Tenderfeet uit Heeswijk – Dinther. Een eerste graadmeter voor beide teams, zowel voor Springfield uit Berlicum als Tenderfeet. Beide teams hadden zo hun eigen manier om te scoren, maar uiteindelijk was het toch Tenderfeet dat aan het langste eind trok.

Met een verschil van elf punten is de eerste stap in de goede richting gezet. De eindstand was dan ook 63 tegen 52 in het voordeel van Tenderfeet.

Het weekend van 12 oktober 2008 stond de tweede opeenvolgende uitwedstrijd ook al weer op het programma. De mannen uit Cuijk. Vorig jaar speelden zij ook in deze poule en toen wonnen beide teams een keer. Vanaf het begin moest er dus geconcentreerd gespeeld worden en ieder punt zou belangrijk zijn.

Dit was in werkelijkheid ook zo, zeker in het eerste kwart ging het gelijk op en na tien minuten was de stand dan ook 17 tegen 15. Een kleine achterstand dus. Wel was het voor de spelers uit Heeswijk – Dinther goed om te merken dat de vijf tegen vijf aanval beter loopt dan vorig jaar. Ook zo kunnen de mannen dit jaar gaan scoren zeker in combinatie met hun snelheid. Deze snelheid werd vanaf het einde van het tweede kwart ook steeds beter gebruikt, waardoor er een kleine voorsprong was in de rust. 33 – 34. De derde periode werd goed ingezet door Tenderfeet en nu kwam duidelijk naar voren hoe het team vorig jaar ook veel punten heeft gepakt. De snelle aanval begon goed te lopen en zo werd Cuijk vrij simpel aan de kant gezet. Deze snelle aanval werd goed afgewisseld door de vijf tegen vijf aanval. Dit liep zo goed dat er van de kant van Cuijk absoluut geen antwoord kwam en na vier kwarten was de stand dan ook 53 tegen 83.

Tenderfeet heeft zich na het tweede kwart zeer goed herpakt dus en is ver uitgelopen. Kortom twee goede overwinningen en een goed begin is dan ook het halve werk!!!