Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

basketballstars.jpgZondag 19 oktober, de derde wedstrijd al weer in de competitie van de lange mannen uit Heeswijk – Dinther. Heren 1 speelde deze zondag tegen de mannen van Best. Vorig jaar zaten beide teams in dezelfde poule en wonnen beide een keer. Dit gebeurde in de uitwedstrijden, daarom was Tenderfeet nu extra gebrand om deze tegenstander thuis te pakken. Best had de afgelopen weken ook al twee keer gespeeld en gewonnen van gerenommeerde tegenstanders. Net als Tenderfeet zelf. Daarom moest onderschatting vooraf worden uitgesloten.Beide teams startten deze wedstrijd met een volle bank en vooral Tenderfeet had in deze beginfase even de tijd nodig om in hun spel te komen. In het eerste kwart was het vooral Best dat het snelle spel speelde en zo probeerde om Tenderfeet uit hun concentratie te brengen. Dit zorgde na tien minuten spelen voor 11 tegen 14. Een kleine achterstand dus.
Tenderfeet kwam in het tweede kwart al beter uit de startblokken. Maar na het spelen van een mooie aanval werd toch te vaak gekozen voor een ongelukkige weg naar het bord, waardoor niet alle punten vielen en het rendement niet optimaal was.
De stand was na dit kwart echter 29 tegen 32 dus nog steeds geen reden tot klagen.
In de derde en vierde periode werd er gekozen voor een man – to – man verdediging waardoor Best al snel onder druk gezet werd. Dit pakte goed uit en Tenderfeet begon meer en meer te scoren. Er waren soms wel wat slordigheidjes waardoor Best ook haar punten pakte, maar Tenderfeet was toch in de tweede helft van deze wedstrijd de bovenliggende partij. Na kwart drie stond het dan ook 49 tegen 47 en na het vierde kwart waarin Best nog wel haar best deed, maar naar gelang steeds meer gefrustreerd raakte stond het 69 tegen 57 in het voordeel van Tenderfeet. Dit betekend drie uit drie gewonnen en Tenderfeet gaat dan ook aan de leiding in de competitie.
De volgende wedstrijd van Tenderfeet is op 2 november om 11.45 uur in Sporthal De Zaert, te Heeswijk – Dinther. Hopelijk komt u ook eens kijken!!!