Basketbal

basketballstars.jpgOp zondag 2 november was het weer een wedstrijddag in de Zaert voor BC Tenderfeet. De lange mannen staan in kop in de competitie, maar worden goed in de gaten gehouden door Cracks uit Someren, de tegenstander van deze zondag.

Tenderfeet en Cracks begonnen gelijk op aan de wedstrijd, met als enige verschil dat Tenderfeet een volle bank had, en Someren niet. Het was echter wel bekend dat de mannen uit Someren en geroutineerd team zijn en dus ook makkelijk met zes man een wedstrijd uit kunnen spelen. Dit was helaas ook wat Tenderfeet moest ondervinden.

Hoewel het in het begin van de wedstrijd goed liep, konden de lange mannen uit Heeswijk – Dinther toch merken dat ze met een gehaaide tegenstander te maken hadden. Niet voor niets dus medekoploper in de competitie. Na het eerste kwart was de stand 18 – 24 in het nadeel van Tenderfeet, waarin dit jonge team ook veel fouten kreeg opgelegd door de scheidsrechters. Een nadeel waar Someren goed gebruik van maakte door licht te provoceren.

Het tweede en derde kwart werd er met een andere verdediging gestart door Tenderfeet, maar dit mocht niet baten. Ook hierin bleef Tenderfeet achter de feiten aanlopen, maar het jonge team bleef wel werken. Al snel sloeg Someren een nog iets groter gaatje, waardoor er wat te geforceerd gespeeld werd door Tenderfeet. In het derde kwart stootte Someren door en was voor Tenderfeet de wedstrijd al verloren.

De eindstand was uiteindelijk 52 – 75. Een wedstrijd waarvan een jong team alleen maar kan leren, en waarin de routine ditmaal heeft gewonnen van de jonge honden. www.tenderfeet.nl