Basketbal

basketballstars.jpgOp 14-12 stond de thuiswedstrijd tegen Aalst-Waalre op het programma. De bezetting was niet optimaal, dus deze wedstrijd zou het uiterste van alle spelers vragen. Tenderfeet begon zoals normaal niet al te vlot en een beetje afwachtend. Misschien wel te afwachtend. Want na het eerste kwart stond het 14 tegen 18 en na het tweede kwart stond het 26 tegen 35. Niet een geweldige eerste helft dus. Deze helft werd gekenmerkd door veel persoonlijke fouten en een wat matte verdediging, waardoor Aalst-Waalre dacht iets te kunnen halen in Dinther. Na de rust kwam Tenderfeet anders aan de start, het snelle spel liep al wat beter en de aanvallen werden rustiger uitgespeeld.
De verdediging stond goed en de stand na het derde kwart was dan ook 45 tegen 40, erop en erover dus. Aan het begin van het vierde kwart moest er dan wel slim gespeeld worden om deze voorsprong te behouden, en ook omdat er nog maar vijf spelers waren die mochten spelen ivm persoonlijke fouten.
De  mannen speelden de aanval lang uit en wisten deze voorsprong zelfs nog te vergroten tot een eindstand van 60 tegen 47. Een prachtige overwinning dus voor het team, maar ook voor beide coaches. Voor een was het zijn eerste winstpartij alleen als coach. En voor de ander is het een opsteker. Hij is op dit moment na een zware operatie aan het revalideren en wij proberen zo veel mogelijk steun te geven. Daarom is deze overwinning in het speciaal voor hem!