Basketbal

basketballstars.jpgVoordat er weer een nieuwe thuiswedstrijd gespeeld kon worden in sporthal de Zaert was het eerst tijd voor een heugelijk momentje. De lange mannen van het heren 1 team kregen vandaag namelijk hun shootingshirts. Oftewel prachtige nieuwe shirtjes waar het team zich goed in kan voorbereiden voor de wedstrijd. Deze shirtjes hebben zij geschonken gekregen door Nemex Landmeten uit Loosbroek.

Naast deze prachtige nieuwe shirts moest er ook nog gebald worden. De tegenstander van die dag [25-01] was Bladel. Een team waar Tenderfeet net voor de kerst met drie punten verschil van gewonnen had. Zeker geen team dus om te onderschatten. Maar Tenderfeet was zeker ook niet kansloos voor aanvang van deze wedstrijd.

In de eerste periode was het vooral Heeswijk - Dinther dat veel kansen liet liggen. Na deze periode was het dan ook 8 tegen 9. Terwijl het eigenlijk al 20 tegen 9 had moeten staan. De aanval liep vaak te snel en te ongecontroleerd. Hierdoor was er veel balverlies. In kwart twee begon het al iets beter te lopen, maar het hield niet over. De ruststand was dan ook 16-14. Wel een kleine voorsprong dus. De start van het derde kwart was beter. De snelle aanval liep beter en net als in de eerste twee periodes stond de verdediging zeer sterk. Vaak was er de verdedigingsrebound, waaruit er dan weer een nieuwe aanval opgezet kon worden. Na drie periodes was het dan ook 34 tegen 27. Een fijne voorsprong dus bij het ingaan van het vierde kwart.

Alleen moet je dan niet vergeten te scoren. Het eerste punt van Heeswijk - Dinther in de vierde periode werd pas aan het eind van de zesde minuut gemaakt. Terwijl Bladel rustig aan wat dichterbij was gekropen. De stand was zelfs weer even gelijk, 37-37. Uiteindelijk was het toch het team uit H-Dinther dat aan het langste eind trok door geconcentreerd te blijven spelen. Bladel had een hoge foutenlast en Tenderfeet maakte hier slim gebruik van.

Beetje bij beetje verstreek de tijd en wist Tenderfeet net op tijd voor te komen. Net zoals een paar weken geleden hebben de lange mannen met drie punten verschil gewonnen. De eindstand was dan ook 43 tegen 40. Een mooie overwinning en om maar in sporttermen te spreken een vierpuntenwedstrijd.

Via deze weg wil Heren 1 van BC Tenderfeet Nemex Landmeten nogmaals bedanken voor de mooie shirtjes en hoopt nog meer van deze mooie wedstrijden te spelen met Nemex op het shirt!!! Voor meer informatie kijk eens op www.tenderfeet.nl of kom op donderdag avond naar sporthal De Zaert.